Hol tartanak a Kálvária téri Shell-kút bontásával kapcsolatos munkálatok?

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hol tartanak a Kálvária téri Shell-kút bontásával kapcsolatos munkálatok?

Mi történt eddig?

2024 májusában bezárt a Kálvária téri Shell-töltőállomás. Nyáron megkezdődtek a bontással kapcsolatos munkálatok. Először a kútoszlopokat, aztán a benzinkút épületét és tetejét bontották el. Ezt követően pedig eltávolították a kútterület alatti tartályokat.

Mi lesz a benzinkút területén?

A benzinkút területén 12 parkolóhelyet hozunk létre, illetve zöldfelületet alakítunk ki.

A tervezett zöldfelületen extenzív fenntartásigényű gyepkeveréket, illetve stressztűrő évelő- és cserjemixet ültetünk. A területen szórófejes- és csepegtető automata öntözőrendszert is telepítünk.

A tervezett fásítás keretében telepítünk egy nagyobb egyedekből álló fasort a Baross utca mentén, illetve egy kisebb egyedekből álló fasort a parkoló állásokkal egy vonalban. Összesen így 17 darab új fa lesz a területen.

A parkolósáv mentén egy 120 centiméter széles, andezit murvás sétányt építünk, amit kerti szegéllyel választunk el a zöldfelületektől. Ez a sétány lehetővé teszi az autók gyalogos megközelítését, illetve a kutyasétáltatók könnyebb áthaladását a területen.

A murvás sétány két végén 1-1 darab, kutyaürülék-gyűjtővel ellátott hulladékgyűjtőt helyezünk el.

A kialakítás tervrajzát itt tekintheti meg:

Mikor fognak mindezek történni?

A bontási és építési munkálatok 2024 szeptember végén befejeződnek. Elkészültek a parkolóállások és megtörtént a termőréteg feltöltése. Elnézésüket kérjük, hogy a korábbi tájékoztatásunkkal ellentétben a bontási és kivitelezési munkálatok később értek véget.

A továbbiakban 2 kandeláber telepítése fog még megtörténni.

A zöldfelületi kiültetések kivitelezése várhatóan 2024 késő őszén, a fasorok telepítése várhatóan kora télen fog megtörténni.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kérdése lenne?

Főépítész - Városépítészeti Iroda

1082 Budapest, Baross utca 63-67. III. em. 306. foepitesz@jozsefvaros.hu +36 1/459-2157 +36 20/335-7449 (pénteki napokon!)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!