Pikó András

Pikó András

polgármester

Polgármesteri KabinetPolgármester

I. em. 102. polgarmester@jozsefvaros.hu https://www.facebook.com/pikoandraspolgarmester/ +36 1/459-2201 +36 1/333-1597
Fogadóóra, ügyfélfogadás

Kedves józsefvárosiak!

A polgármesteri fogadónapokat azért szervezzük, hogy lehetőleg minél több olyan ügyüket tudjuk megnyugtatóan elintézni, amelyeknél a polgármester személyes közreműködése szükséges, vagy fontos segítséget jelenthet. Fontos tudniuk, hogy a polgármesteri segítség nem terjeszkedhet túl a törvények, és az önkormányzati jogszabályok szabta kereteken és nem nyújthat senki számára sem másokkal szemben előnyt: mi hiszünk az átlátható, igazságos és polgárbarát közigazgatásban.

A polgármesteri fogadónapon én és az ügyüket ismerő segítőim várjuk Önt, hogy megbeszéljük az ügyüket – ahhoz, hogy ez a találkozás valóban sikeres legyen, fontos, hogy mi is felkészülten, a megfelelő információk birtokában várjuk az ügyfeleket.

A jelentkezéshez és segítségnyújtáshoz szükséges információk összegyűjtését szolgálja ez a kérdőív:

https://jozsefvaros.hu/ugyintezes/polgarmesteri-fogadonap/

Kérjük, töltsék ki a lehető leggondosabban, mert ezzel nem csak a mi, de a saját dolgukat is megkönnyítik.

A jelentkezés elküldése után a munkatársam a kérdőíven megadott telefonszámon keresi és egyeztet Önnel időpontot, illetve kérhet további információt.

A polgármesteri fogadónapon délelőtt 10 és 13 illetve délután 14 és 17 óra között várom az ügyfeleket. Egy beszélgetés maximum 25 percig tart. A polgármesteri fogadónapok általában a hónap utolsó csütörtökén vannak. Amennyiben az akadályoztatásom miatt ez az időpont nem lehetséges, időben jelezzük az önkormányzat felületein.

Várom Önöket, tisztelettel:

Pikó András polgármester

Bemutatkozás

Pikó András tanár, újságíró, politikus, Józsefváros polgármestere 1964-ben született Gyulán.

A helyi Erkel Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1982-ben. A szegedi József Attila Tudományegyetem történelem-Kelet-Európa története speciális képzés szakán szerzett tanári diplomát 1989-ben.

Egyetemi évei alatt kezdett újságírással foglalkozni, a KISZ-től független hallgatói érdekképviselet egyik képviselőjeként kezdte közéleti pályáját. 1988-ban egyik szervezője volt az egyetemi autonómiáért és tanszabadságért indított 1956 utáni első egyetemi sztrájknak, melyből országos mozgalom, majd később a HÖOK született.

1989-90-ben a Szabad Demokraták Szövetsége Csongrád megyei kampányfőnökeként dolgozott, majd újságíró lett, dolgozott az írott sajtóban riporterként és interjú készítőként, dokumentumműsorokat készített tévében és rádióban, műsorokat és műsorkészítő szerkesztőségeket vezetett a közszolgálati rádióban és televízióban. 2001 és 2019 között a Klubrádió munkatársa volt. Tanított újságírást több egyetemen is, Wisinger Istvánnal és Zöldi Lászlóval közösen médiaismereti tankönyvet írt.

Kommunikációs trénerként dolgozott éveken keresztül, 2014 óta civil aktivista a Heti Betevő ételosztó szervezetben. Feleségével szervezte a Heti Betevő józsefvárosi szervezetét. Korábban a Közélet Iskolája kuratóriumi tagja és a 2018-ban indult Segítség Közvetítők egészségügyi civil szervezet aktivistája is volt.

Alapítója a C8 – Civilek Józsefvárosért Civil Társaságnak, ebben a minőségében a Momentum Mozgalom kérte fel civil, de az MSZP, a PM, a DK és a Momentum támogatott polgármesterjelöltnek a 2019 őszi önkormányzati választásokra.

2019. október 13-án megnyerte a választást, azóta Józsefváros polgármestere.

Nős, felesége Sándor Kata újságíró. Első házasságából született fia, András Gáspár (1990) a SZTE Phd hallgatója, lánya Fruzsina (1996) divattervezést tanul, ikerfiai Balázs és Benedek (2003) gimnazisták.

Vagyonnyilatkozatok
2023. évi vagyonnyilatkozat Utolsó frissítés: 2023. január 27.
326 KB PDF dokumentum
2022. évi vagyonnyilatkozat Utolsó frissítés: 2022. február 28.
345 KB PDF dokumentum
2021. évi vagyonnyilatkozat Utolsó frissítés: 2022. február 28.
307 KB PDF dokumentum
2020. évi vagyonnyilatkozat Utolsó frissítés: 2022. február 28.
296 KB PDF dokumentum
2019. évi vagyonnyilatkozat Utolsó frissítés: 2022. február 28.
2 MB PDF dokumentum
Testületi tagság
Képviselő-testület

elnök

hivatal@jozsefvaros.hu

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!