Alkalmi rendezvények bejelentése

Információ az alkalmi rendezvények tartásának bejelentéséről.

Rövid leírás

Alkalmi rendezvény: olyan nem rendszeres, hanem bizonyos ünnepi vagy más alkalmakból szervezett rendezvény – ide nem értve a vásárokról, a piacokról és a bevásárlóközpontokról szóló kormányrendelet szerinti alkalmi és ünnepi vásárokat -, amelyen nem a kiskereskedelmi tevékenység a fő cél, de az a rendezvényhez szolgáltatásként kapcsolódik, és ott a rendezvény jellegéhez kapcsolódó termékeket forgalmaznak, ideértve a megrendelő által meghatározott helyen eseti alkalommal végzett étkeztetést, illetve italszolgáltatást.

Ügyintézés folyamata

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény szerint nyújthatják be az ügyfelek kérelmeiket/beadványaikat. Természetes személy esetén személyesen (1082 Budapest, Baross u. 63-67. II. emelet 210.), postai úton (1082 Budapest, Baross u. 63-67.) és elektronikus úton. Cégek esetén csak cégkapun keresztül.

Az alkalmi rendezvényen történő árusítás a termékre vonatkozó jogszabály által előírt feltételek teljesítése mellett történhet, továbbá a kereskedő jól látható módon köteles feltüntetni nevét, székhelyét az értékesítés helyszínén.

A rendezvényeken élelmiszert forgalomba hozókra azonban egyéb jogszabályok is vonatkoznak, ezzel kapcsolatos tájékoztatás itt megtalálható >>>

Bejelentéshez csatolandó iratok

  • megállapodás vagy hozzájáruló nyilatkozat, közterület használatát biztosító határozat az alkalmi rendezvény helyszínének tulajdonosától, üzemeltetőjétől/vagyonkezelőjétől arra vonatkozólag, hogy azt a kérelmező használhatja a kérelemben megadott időpontban
  • szakhatósági alkalmi rendezvény bejelentések másolata (pl. állategészségügy- és élelmiszerbiztonság, népegészségügy, esetlegesen katasztrófavédelem, szeszes ital árusítás kapcsán NAV).

 

Határidők és díjak

Határidő: A hatósági eljárásokban az ügyintézési határidő 25 nap. Amennyiben a kereskedő a bejelentéséhez az előírt csatolandó iratokat maradéktalanul mellékeli, tevékenységét a bejelentés napjával megkezdheti.

Díjak: Illetékmentes.

Elektronikus ügyintézés

Az ügyintézés elektronikusan E-papíron keresztül: https://epapir.gov.hu/  segítségével lehetséges.

Ha nincs még Ügyfélkapuja, itt talál információt arról, hogyan hozhatja létre: https://ugyfelkapu.gov.hu/

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Igazgatási Iroda

1082 Budapest, Baross utca 63-67. II. em. igazgatas@jozsefvaros.hu +36 20/261-9981 (közterület-használat) +36 1/459-2164 +36 30/572-6539 (kereskedelmi és általános ügyintézés) (pénteki napokon!) +36 20/261-9981 (közterület-használat) (pénteki napokon!)

Ügyintézők

dr. Bodnár Csaba

ipari-kereskedelmi ügyintéző

Hatósági Ügyosztálychevron_rightIgazgatási Iroda

meeting_room II. em. 210. email bodnarcs@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2174
Ürmös Attila

ipari-kereskedelmi ügyintéző

Hatósági Ügyosztálychevron_rightIgazgatási Iroda

meeting_room II. em. 210. email urmos.attila@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2175
Kormos Máté

ipari-kereskedelmi ügyintéző

Hatósági Ügyosztálychevron_rightIgazgatási Iroda

meeting_room II. em. 210. email kormos.mate@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2171

Letölthető dokumentumok

Alkalmi rendezvény bejelentése Utolsó frissítés: 2023. május 18.
61 KB Word dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!