Hatósági Bizonyítvány

event_available Utolsó frissítés:

Rövid leírás

A rendeltetésmódosítást vagy a rendeltetési egységek számának változását településképi bejelentési eljárás keretében kell bejelenteni a Városépítészeti Iroda felé még a tevékenység (belső átalakítások, lakás megosztás vagy összevonás) megkezdése előtt.

Ha a rendeltetésváltozás megfelel az országos, valamint a helyi építési követelményeknek és az önkormányzat a településképi bejelentést tudomásul vette, az ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetés céljából az önkormányzat kérelemre 15 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki az építmény, valamint az építményen belüli önálló rendeltetési egység rendeltetésének módosításáról és új rendeltetéséről, valamint az építmény rendeltetési egységei számának megváltozásáról és az önálló rendeltetési egységek új számáról.

Ügyintézés folyamata

A hatósági bizonyítvány kiállítását írásban kell kezdeményezni a Városépítészeti Irodának címzett kérelemben. Formanyomtatvány kitöltése nem szükséges, csak a településkép védelméről szóló 2/2022. (I.20.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 10. mellékletében szereplő dokumentumokat szükséges csatolni a kérelemhez.

Ki jogosult eljárni? természetes személyek, cégek

A bejelentést ügyfélkapun vagy postán lehet beküldeni.

Postacím: Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 1082 Budapest, Baross u. 63-67.

Mit kell leadni? egy saját szavakkal megfogalmazott kérelmet és a rendelet 10. melléklete szerinti mellékleteket

Határidők és díjak

Határidő: Az önkormányzat 15 napon belül állít ki hatósági bizonyítványt.

Díjak: Az eljárás díjtalan.

Elektronikus ügyintézés

KÉRELEM BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA

1. CÉG esetén:

Elektronikus kapcsolatfelvételre, azonosítást követően az adott szervezet Cégkapuján keresztül van lehetőség oly módon, hogy ún. e-papír (https://epapir.gov.hu/) kerül eljuttatásra az Önkormányzat Hivatali Kapujára.

2. TERMÉSZETES SZEMÉLY és EGYÉNI VÁLLALKOZÓ esetén:

Elektronikus kapcsolatfelvételre, azonosítást követően saját Ügyfélkapun keresztül van lehetőség oly módon, hogy ú.n. e-papír (https://epapir.gov.hu/) kerül eljuttatásra az Önkormányzat Hivatali Kapujára.

Ha még nem rendelkezik saját ügyfélkapuval, akkor a regisztráció módjáról itt tájékozódhat: https://ugyfelkapu.gov.hu/

3. TÁRSASHÁZAK esetén:

Ha a közös képviselő cég, akkor a „cég esetén” rész szerint, ha magánszemély vagy egyéni vállalkozó, akkor a „természetes személy és egyéni vállalkozó esetén” rész szerint kell eljárni.

Felelős szervezeti egység
Főépítész - Városépítészeti Iroda

meeting_room 1082 Budapest, Baross utca 63-67. meeting_room III. em. 306. email foepitesz@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2157 home_work +36 20/335-7449 (pénteki napokon!)
Ügyintézők
Gáspár Edina

településképi ügyintéző

Főépítész - Városépítészeti Iroda

meeting_room III. em. 306. email gaspare@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2509
Kapcsolódó dokumentumok
Benyújtandó dokumentáció tartalma - 10. melléklet event_available Utolsó frissítés: 2022. május 30.
257 KB PDF dokumentum
Településképvédelmi rendelet event_available Utolsó frissítés: 2022. május 30.
2 MB PDF dokumentum
Folyamatábra event_available Utolsó frissítés: 2022. május 30.
141 KB PDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!