Újabb 12 felújítandó lakás pályázatát (I/2022.) hirdetjük meg

event_available Utolsó frissítés:

A most meghirdetett 12 lakással összesen  88-ra nő a 2019 vége óta Józsefvárosban meghirdetett lakáspályázatok száma.

A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelkedően jelentős lakásállománnyal rendelkezik, azonban rossz állapotuk miatt a lakások kb. 20 százaléka üresen áll. A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett aziránt, hogy az üres lakások közül minél többet bérbe tudjon adni. A 2021-ben elfogadott lakásrendelet értelmében Józsefvárosban a lakásbérlet létesítésének alapvető formája a lakáspályázat, mert ez biztosítja, hogy a leginkább rászorult emberek a lehető legátláthatóbb módon jussanak lakhatáshoz.

A pályázat kitöltésével kapcsolatban tájékoztatást és segítséget nyújtanak a Polgármesteri Hivatal kijelölt munkatársai a Családtámogatási Iroda épületében (1082 Budapest, VIII. Baross u. 66-68.), ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.30-18.00, szerda: 8.15-16.30, péntek: 8.15-11.30-ig).  A korábbiakhoz hasonlóan a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ intézményeiben is segítenek a pályázatok összeállításában a kollégák. (Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, 1081 Budapest, Népszínház u. 22.)

Kiknek szól ez a pályázat?

Ez a pályázat azoknak a lakással vagy önkormányzati lakás bérleti jogával nem rendelkező jelentkezőknek szól, akik legalább egy éves - megszakítás nélküli - állandó bejelentett lakcímmel, vagy legalább egy éves tartózkodási hellyel rendelkeznek Józsefvárosban.

Nem kell ezt a lakcím elvárást teljesítenie annak,

  • a józsefvárosi Családok Átmeneti Otthona lakója,
  • aki a LÉLEK programban érintett szálló/ház/lakás lakója
  • aki Józsefváros területén hajléktalanellátó intézményben él,
  • akinek lakhatási krízishelyzet miatt önkormányzati lakás került bérbeadásra a veszélyhelyzettel összefüggő okból

Ki vehet részt a pályázaton? 

A pályázaton az vehet részt, aki a kiírásban szereplő, kötelezően elvégzendő felújítási munkák becsült költségének legalább egyharmad részével megegyező saját  pénzösszeggel rendelkezik, és ezt igazolni is tudja.

Milyen lakásokra lehet benyújtani pályázatot?

A jelenlegi pályázaton 12 darab 22 és 54 m² közötti felújítandó lakást hirdetünk meg Ezek közül a pályázó legfeljebb összesen 2 lakás bérbevételére nyújthat be pályázatot. A felújítás költségét minden lakás esetén a pályázati kiírás tartalmazza. A lakásokat költségelvű lakbérrel és felújítási kötelezettség mellett lehet bérbe venni. A lakások bérbeadása 10 év határozott időre szóló bérleti szerződéssel történik.

Ki fizeti a felújítást?

A felújítást a bérlő fizeti. Az előírt feltételek teljesülésekor a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ a kötelező felújítási munkálatok igazolt és elfogadott bruttó összegének 50%-át a pályázó részére egy összegben megtéríti.

A pályázat beadása

A pályázóknak a jelentkezéskor csak bizonyos igazolásokat kötelező leadni, más igazolások meglétéről elegendő nyilatkozatot tenniük (ezeket már csak azoknak kell majd bemutatnia eredetiben, akik túljutottak a pályázat első körén) A pályázathoz szükséges igazolásokról külön segédletet talál itt: http://jgk.hu/46-onkormanyzati-lakasok-berbeadasa

A pályázatok személyesen nyújthatók be.

Az I/2022 számú pályázatra vonatkozó részletes felhívás és a pályázati űrlap a www.jgk.hu oldalon a “Pályázatok” fülön belül, az “Önkormányzati lakások bérbeadása” menüpontban érhető el el: http://jgk.hu/46-onkormanyzati-lakasok-berbeadasa vagy személyesen átvehető a JGK-nál.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. július 22.

Annak kihirdetése a www.jgk.hu oldalon, hogy kinek kell igazolásokat benyújtani: 2022. augusztus 12.

A plusz pontokhoz szükséges igazolások benyújtása: 2022. augusztus 15-19.

Eredményhirdetés: 2022. október 24.

További információ:

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.

Lakásgazdálkodási Iroda, Lakáspályázati Csoport

Budapest VIII., Őr u. 8. Tel: 314-10-98, 313-84-28

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!