Józsefváros újjáépül, Idősbarát Önkormányzat, Családbarát Önkormányzat
KERESÉS

Képviselők

Komássy Zsolt Ákos

Nem képviselő tag
  • Telefon: 06-1-786-8236
  • E-mail: akos@komassy.hu
  • Fogadóóra: előzetes bejelentkezés alapján minden hónap első szerdáján 18 órakor az MSZP Józsefváros irodájában (Budapest VIII., Népszínház u. 11.)

Önéletrajz

Komássy Ákos vagyok, szocialista önkormányzati képviselő, az Emberi Erőforrás Bizottság tagja. A 2010. évi országgyűlési választáson Józsefváros szocialista képviselőjelöltje, a 2009. évi időközi, a 2010. és 2014. évi rendes önkormányzati választáson pedig Józsefváros szocialista polgármester-jelöltje voltam. Mivel mi, józsefvárosi szocialisták kezdeményeztük a Magdolna-negyed programot, Budapest első szociális város-rehabilitációját, kiemelt kötelességemnek érzem, hogy a Magdolna-negyed megújulását támogassam.
 

Józsefvárosban születtem, Budapesten nőttem fel. 2001-ben diplomáztam a bécsi Webster Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán. Munkanyelveim anyanyelvem mellett az angol, a német és a francia. 2002-től a Miniszterelnöki Hivatalban dolgoztam, először, mint külpolitikai tanácsadó, később, mint a miniszterelnök személyi titkára, a kancelláriaminiszter munkatársa, majd 2006 őszétől ismét külpolitikai tanácsadó feladatkörben.
 

Társadalmi munkában 1994 óta számos civil szervezet munkájában vettem részt. Diákmozgalmi munkám eredményeként 1997-ben az OBESSU, az Európai Diákszövetség elnöke voltam. Ezt követően kezdtem politikai tevékenységemet, 1998 őszén lettem a Magyar Szocialista Párt és a Baloldali Ifjúsági Társulás tagja. A Fiatal Baloldalban aktív tagságom következtében számos vezetői feladatot láttam el. Aktívan dolgoztam a baloldali ifjúsági mozgalom nemzetközi kapcsolataiban. 2001-ben az ECOSY, az Európai Fiatal Szocialisták alelnöke, 2010-12-ben az IUSY, a Szocialista Ifjúsági Internacionálé alelnöke, 2005. őszétől a 2006. évi országgyűlési választásig a Fiatal Baloldal elnöke voltam.
 

Józsefvárosban helyi politikával 2007. óta foglalkozom, 2010-től önkormányzati képviselőként. Eleinte a szociális városrehabilitáció mellett oktatáspolitikával, és a kerületi bölcsődék támogatásával, később a kerület gazdálkodási és szociális kérdéseivel foglalkoztam.
 

Önkéntes politikai munkám részeként 2008-tól a Magyar Szocialista Párt Józsefvárosi Szervezetének elnökségi tagja, 2010-től elnökeként dolgoztam.

visszafel

Kapcsolatok

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben