KERESÉS

Szociális és gyermekjóléti ellátás

Bölcsődék

Az alapellátás

Az intézmények közül az alábbi hat a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék, röviden a JEB (honlap: www.bolcsode-bp08.hu, e-mail: , székhely: 1083 Budapest, Szigetvári utca 1.) felügyelete alá tartozik:


Józsefváros hét bölcsődéje 492 férőhelyen biztosítja, 20 hetes kortól – 3 éves korig, illetve a harmadik életév betöltését követő augusztus 31- ig a kisgyermekek napközbeni ellátását. A bölcsődei gondozás-nevelés a családi neveléssel együtt, illetve azt kiegészítve szolgálja a kisgyermekek optimális fejlődését.

A gyermek bölcsődei felvétele bölcsődelátogatással, majd a gondozónő családlátogatásával, valamint a szülővel történő fokozatos beszoktatással kezdődik.
Ezek a találkozások adnak alkalmat arra, hogy a szülők megismerjék a gyermek saját kisgyermeknevelőjét, a bölcsődei gondozás-nevelés elveit és gyakorlatát, a kisgyermeknevelő pedig a szülők segítségével megismerje a gyermeket, annak egyéni szokásait, megkönnyítve ezzel a kisgyermek részére az új környezet elfogadását.


A gyermekek korszerű, életkorának megfelelő táplálkozás, az esetleges táplálék intolerancia miatt szükséges diétás étkezés is biztosított, mert minden intézmény saját főzőkonyhával rendelkezik.


Intézményeink kimagasló szakmai munkájának biztosítéka, hogy korszerű épületekben, a gyermekek életkorának megfelelő napirenddel és tárgyi feltételekkel, valamint gyermekszerető, jól képzett, nagy gyakorlattal rendelkező munkatársakkal rendelkeznek.

Nyáron a bölcsődék 2-4 héten keresztül felváltva zárva tartanak, de szükség szerint a közeli nyitva tartó bölcsőde az átmeneti zárási időszak alatt fogadja a gyermekeket.

A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményeiről bővebben a www.bolcsode-bp08.hu oldalon olvashat.

Az alapellátáson túli szolgáltatásaink

Családsegítő szolgáltatások

  • időszakos gyermekfelügyelet,
  • otthoni gyermekgondozás,
  • Biztos Kezdet Gyerekház
  • játszóház-családi délután,
  • teljes körű információ nyújtása a családok részére nyújtott állami és kerületi támogatásokról, intézményekről,

Kapcsolódó dokumentumok

visszafel

Kapcsolatok

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben