Nagycsaládosokat, céges autókat érintő parkolási kedvezmények 2023-ban

event_available Utolsó frissítés:

Józsefváros képviselő-testületének decemberi ülése két ponton módosította a januárban életbe lépő parkolási rendeletet.

Mindkét módosítás további kedvezmények bevezetésével jár, amelyeket az elmúlt időszak lakossági visszajelzései alapján kezdeményezett az Önkormányzat.

Az egyik módosítás értelmében a nagycsaládosok mind az első, mind a második tulajdonukban lévő kerületi gépkocsi után 50%-os önkormányzati kedvezményben részesülnek a lakossági várakozási hozzájárulás díjából.

Ez azt jelenti, hogy ők  

  • az “A” zónában első autó esetén 15.000 forintot, a második autó esetén 36.000 forintot;
  • a “B” zónában első autó esetén 12.000 forintot, a második autó esetén 30.000 forintot; 
  • a “C” zónában első autó esetén 9.000 forintot, a második autó esetén 24.000 forintot fizetnek.

A második módosítás az úgynevezett céges autókat érinti. A munkáltató által üzemben tartott, lízingelt, vagy tartósan bérelt, de a lakos kizárólagos használatban lévő 1 darab gépjármű esetén a kerületi lakossági várakozási hozzájárulás 50%-os önkormányzati támogatásban részesül - amennyiben ugyanazon lakóhely vonatkozásában a kérelem benyújtásának időpontjában nincs kibocsátva kedvezményes lakossági várakozási hozzájárulás.

Mit jelent ez a kedvezményes várakozási hozzájárulás évente az első autóra? Az “A” zónában 75.000 Ft, a “B” zónában 56.250 Ft, a “C” zónában 37.500 Ft.A január 1-én életbe lépő kerületi parkolási szabályok közérthető összefoglalóját itt találja.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!