Nagycsaládosokat, céges autókat érintő parkolási kedvezmények 2023-ban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nagycsaládosokat, céges autókat érintő parkolási kedvezmények 2023-ban

Józsefváros képviselő-testületének decemberi ülése két ponton módosította a januárban életbe lépő parkolási rendeletet.

Mindkét módosítás további kedvezmények bevezetésével jár, amelyeket az elmúlt időszak lakossági visszajelzései alapján kezdeményezett az Önkormányzat.

Az egyik módosítás értelmében a nagycsaládosok mind az első, mind a második tulajdonukban lévő kerületi gépkocsi után 50%-os önkormányzati kedvezményben részesülnek a lakossági várakozási hozzájárulás díjából.

Ez azt jelenti, hogy ők  

  • az “A” zónában első autó esetén 15.000 forintot, a második autó esetén 36.000 forintot;
  • a “B” zónában első autó esetén 12.000 forintot, a második autó esetén 30.000 forintot; 
  • a “C” zónában első autó esetén 9.000 forintot, a második autó esetén 24.000 forintot fizetnek.

A második módosítás az úgynevezett céges autókat érinti. A munkáltató által üzemben tartott, lízingelt, vagy tartósan bérelt, de a lakos kizárólagos használatban lévő 1 darab gépjármű esetén a kerületi lakossági várakozási hozzájárulás 50%-os önkormányzati támogatásban részesül – amennyiben ugyanazon lakóhely vonatkozásában a kérelem benyújtásának időpontjában nincs kibocsátva kedvezményes lakossági várakozási hozzájárulás.

Mit jelent ez a kedvezményes várakozási hozzájárulás évente az első autóra? Az “A” zónában 75.000 Ft, a “B” zónában 56.250 Ft, a “C” zónában 37.500 Ft.A január 1-én életbe lépő kerületi parkolási szabályok közérthető összefoglalóját itt találja.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!