A 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjármű, autóbusz székhelyének, telephelyének bejegyzése

A járművek tényleges tárolási helyéül szolgáló telephely bejegyzését külön kérelmezni kell.

Rövid leírás

A járművek tényleges tárolási helyéül szolgáló telephely bejegyzését külön kérelmezni kell.

2012. január 1-je után indított a járművek forgalomba helyezésére, illetve a már nyilvántartásba vett járművekkel kapcsolatos változás bejegyzésére irányuló eljárások során kötelezően alkalmazandó, azaz a jegyzői igazolás nélkül az eljárás nem folytatható le, a járműnyilvántartásba a bejegyzés nem tehető meg.

Ügyintézés folyamata

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény szerint nyújthatják be az ügyfelek kérelmeiket/beadványaikat. Természetes személy esetén személyesen (1082 Budapest, Baross u. 63-67. II. emelet 210.), postai úton (1082 Budapest, Baross u. 63-67.) és elektronikus úton. Cégek esetén csak cégkapun keresztül.

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsiból, vontatóból, pótkocsiból és autóbuszból

a) 10-nél többet üzemeltető üzemben tartó az 1999. évi LXXXIV. törvény (továbbiakban: Tv.) 9.§ (1) bekezdés b) pontja és d) pont db) alpontja szerinti székhely, telephely címként olyan települési cím bejegyzését kérheti, amelyet a cégjegyzék vagy a Kormány által rendeletben kijelölt szerv által vezetett egyéni vállalkozók nyilvántartása tartalmaz,

b) legfeljebb 10-et üzemeltető üzemben tartó a Tv. 9.§ (1) bekezdés b) pontja és d) pont db) alpontja szerinti székhely, telephely címként olyan települési cím bejegyzését is kérheti, amely alkalmasságát a települési önkormányzat jegyzője igazolja,

feltéve, hogy az a járművek számára ténylegesen tárolási helyéül szolgál. Azt a tényt, hogy a települési cím szerinti ingatlan alkalmas a járművek tárolására, a települési önkormányzat jegyzője igazolja.

A bejelentéshez csatolandó iratok

  • aláírási címpéldány (társaság esetében);
  • nem a kérelmező tulajdonában lévő ingatlan (a jármű tárolásának helyszíne) esetében az ingatlan használatának jogcímére (bérlet stb.) vonatkozó igazoló okirat pl.: bérleti szerződés haszonélvezet esetén – a haszonélvező hozzájárulását igazoló okirat és helyrajzi szám,
  • közös tulajdonban álló ingatlan esetében a tulajdonostársak hozzájárulását igazoló okirat (ha nem a tulajdonostársak közössége a kérelmező),
  • a telep alaprajza, ahol a járművet tárolni kívánják, megjelölve rajta a tárolás pontosabb helyszínét, és meghatározva az érintett terület burkolatának jellegét (beton, bitumen, stb.)
  • a kérelmező részéről a tárolni kívánt gépjármű használatának jogszerűségét igazoló okmányok.

Határidők és díjak

Határidő: Ha minden előírt irat csatolásra kerül, akkor az Ákr. szerinti sommás eljárás (8 nap). Ha nincs minden irat csatolva, akkor teljes eljárásra (60 nap) kerül sor.

Díjak: Az eljárás illetékmentes.

Elektronikus ügyintézés

Kérelmét elektronikus úton is leadhatja a https://epapir.gov.hu/ oldalon keresztül.

  1. Gyűjtse össze a mellékleteknél felsorolt igazolásokat. Ezeket fotózza be, vagy szkennelje be.
  2. Lépjen be az ePapír felületére és ott töltse ki az űrlapot.
  3. A mellékleteknél csatolja az összegyűjtött igazolásokat és a kitöltött kérelmeket.
  4.  Tovább az ePapír oldalra

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Igazgatási Iroda

1082 Budapest, Baross utca 63-67. II. em. igazgatas@jozsefvaros.hu +36 20/261-9981 (közterület-használat) +36 1/459-2164 +36 30/572-6539 (kereskedelmi és általános ügyintézés) (pénteki napokon!) +36 20/261-9981 (közterület-használat) (pénteki napokon!)

Ügyintézők

Ürmös Attila

ipari-kereskedelmi ügyintéző

Hatósági Ügyosztálychevron_rightIgazgatási Iroda

meeting_room II. em. 210. email urmos.attila@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2175
dr. Bodnár Csaba

ipari-kereskedelmi ügyintéző

Hatósági Ügyosztálychevron_rightIgazgatási Iroda

meeting_room II. em. 210. email bodnarcs@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2174

Letölthető dokumentumok

Kérelem jegyzői igazolás kiadásához Utolsó frissítés: 2022. február 23.
115 KB Word dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!