Közbiztonság és közrend panaszbejelentések

Utolsó frissítés:

A közterületek rendjének vagy tisztaságának megsértése esetén panasz, bejelentést tehet a kerületi közterület-felügyelethez.

Rövid leírás

A közterületek rendjének vagy tisztaságának megsértése esetén panasz, bejelentést tehet a kerületi közterület-felügyelethez emailben, telefonon, személyesen és online.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Közterület-felügyeleti Ügyosztály

Budapest, Német u. 15. jkf@jozsefvaros.hu +36 80/204-618 (zöld szám) +36 1/210-9500

Ügyintézés folyamata

A közterületek rendjének-, tisztaságának megsértése esetén panaszaikkal, bejelentéseikkel a Józsefvárosi Közterület-felügyeletet az alábbi módokon érhetik el:

–    A jkf@jozsefvaros.hu e-mail címen (Kérjük, hogy az azonnalos intézkedéseket igénylő bejelentéseiket, ne itt tegyék meg!)

–    a 06 80/204-618 zöld számon (0-24 órában elérhető, azonnalos intézkedések, kerékbilincseléssel-, elszállítással kapcsolatos ügyintézés)

–    a 06 1/210-9500 központi telefonszámon (0-24 órában elérhető, azonnalos intézkedések, kerékbilincseléssel-, elszállítással kapcsolatos ügyintézés)

–    a Józsefvárosi Közterület-felügyelet ügyfélszolgálatán személyesen, a 1084 Budapest, Német utca 15. szám alatt (hétfőtől péntekig, 8-16 óráig)

–    a Józsefváros Smart City App használatával, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból Androidos rendszerű készülékekre, illetve az Appstore-ból iOS készülékekre is

Tájékoztatás: Az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése szabálysértéssel kapcsolatban közreműködő egyes szervek kijelöléséről és feladatairól szóló 178/2018. (X. 2.) Korm. rendelet alapján, az életvitelszerűen közterületen tartózkodó személyekkel szemben a rendőrség rendelkezik intézkedési jogkörrel, ezért ilyen személyek észlelése esetén kérjük, hívja a rendőrség 112-es segélyhívószámát.

Határidők és díjak

Határidő: A hatályos jogszabályok értelmében az ügyek elintézési határideje 30, illetve 21 nap

Elektronikus ügyintézés

Ha közérdekű bejelentést vagy panaszt szeretne tenni, azt megteheti epapíron keresztül is az https://epapir.gov.hu/ oldalon.

Ügyfélkapuját itt éri el: ugyfelkapu.gov.hu/ Ha még nem rendelkezik saját ügyfélkapuval, akkor a regisztráció módjáról szintén ezen az oldalon tájékozódhat.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!