Szénmonoxid érzékelő

event_available Utolsó frissítés:

Ügy rövid leírása

Szénmonoxid érzékelőt igényelhet az, aki otthonában nyílt égésterű gázkészüléket (a kéménybe kötött cirkót, vízmelegítőt, bojlert kazánt, stb.) üzemeltet és a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem legfeljebb 85.500 forint, egyedülálló esetén 99.750 forint.

Ügyintézés folyamata

A kérelem nyomtatványt (mellékletekkel együtt) személyesen, postai úton, vagy elektronikus úton a kérelmező, vagy meghatalmazottja benyújtja.

A mindenkori költségvetésben biztosított fedezet erejéig, folyamatosan van lehetőség. A szénmonoxid érzékelő berendezések kiosztása az érvényes kérelmek beérkezési sorrendjében történik. A gázkészülékről fényképfelvétel kell, a készülék pontos típusának megjelölésével.

Mellékletek:

  • a kérelem beadását megelőző három havi gázszámla-kivonatot,
  • gázkészülékről fényképfelvétel, a készülék pontos típusának megjelölésével

A kérelmező és a vele egy családban élők jövedelméről szóló igazolásokat:

  • a havi rendszerességgel járó – nem vállalkozásból vagy őstermelői tevékenységből származó – jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelemről szóló munkáltatói igazolást, 
  • nyugellátás esetében a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévre kiállított, vagy 30 napnál nem régebbi igazolását a nyugellátás havi összegéről (nyugdíj, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás illetve nyugdíjszerű ellátásokról (pl.: árvaellátás); 
  • Járási hivatal által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások (ápolási díj, foglalkoztatást helyettesítő támogatás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, időskorúak járadéka stb.) esetében az azt megállapító határozat fénymásolatát és az utolsó havi postai csekkszelvényt / folyószámla-kivonatot. 
  • A nem havi rendszerességgel szerzett vagy vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelemről szóló a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott igazolást
  • Álláskereső személyek esetében 30 napnál nem régebbi igazolást a Budapest Főváros Kormányhivatala VIII. Kerületi Hivatala Hatósági Főosztály Foglalkoztatási Osztálytól (a továbbiakban: Munkaügyi Központ) (1082 Budapest, VIII. Kisfaludy u. 11.) arra vonatkozóan, hogy regisztrált álláskereső és nem részesül álláskeresési ellátásban, vagy a munkaügyi szerv által folyósított pénzbeli ellátást megállapító (pl.: álláskeresési ellátás, Nyes) határozatát.

Nyilatkozatot az alkalmi munkából származó jövedelemről a Családtámogatási Iroda által kiadott nyomtatványon.

Határidők és díjak

Határidő: Amennyiben minden információ rendelkezésre áll a kérelem benyújtásakor, akkor az ügyintézési határidő 8 nap. Ha hiánypótlásra van szükség, akkor az ügy elbírálása teljes eljárásban 60 nap.

Díjak: Az eljárás ingyenes.

Felelős szervezeti egység
Családtámogatási Iroda

meeting_room Baross u. 66-68.email szocialis@jozsefvaros.huphone +36 1/333-5743phone +36 1/333-5744phone +36 1/459-2277phone +36 20/539-0533fax +36 1/314-1416
Mellékletek
Kérelem szénmonoxid érzékelő
event_available Utolsó frissítés: 2022. február 15.
301 KB Word dokumentum

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!