A Kálvária téri Shell-kút bontásával kapcsolatos nyári munkálatokról

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A Shell-kút bontásának munkálatairól

A Kálvária téri Shell-töltőállomás 2024. május 29-én bezárt, majd megkezdődött a benzinkút bontása. A folyamatban lévő munkálatok az alábbi, frissített ütemezés szerint haladnak.

A töltőállomás melletti terület, a Kálvária tér 16–18. szám előtti rész 2024. augusztus 30-ig le lesz zárva.

Az orvosi rendelő előtti részt a lezárás nem érinti, az ottani parkolás biztosított.

  • Az előtető és épület bontása megtörtént, a folyamat daruzással és a bontott anyagok darabolásával, elszállításával járt.
  • Várhatóan július 19-ig tart a tartályok körüli földkiemelés és a tartályok kiemelése. A munkálatok során földmunkagépek és daruk fognak dolgozni a területen. A tartályokat a kivételt követően elszállítják.
  • A tervek szerint július 26-ig fog tartani a kiemelt föld és a tartályok helyére kerülő új, tömöríthető föld visszatöltése és tömörítése, a tereprendezés, valamint a bent maradó tartály légmentes eliszapolása.
  • Várhatóan augusztus 9-ig befejeződik az út- és a szegélybontás, a közművek megszüntetése, valamint a zajvédő fal bontása.
  • Augusztus 16-ig tart a földtükör kialakítása és a humuszréteg betermelése.
  • A tervek szerint augusztus 30-ig megtörténik a parkolók kiépítése és a Kálvária tér 16–18. előtti részen az új aszfalt rétegrend kialakítása.

A terület zöldítésével és a fásítással kapcsolatos terveket hamarosan közzétesszük.

Az ott élők szíves türelmét köszönjük!

Ha kérdése van, vagy panasszal élne a terület-helyreállítás során, forduljon munkatársainkhoz bizalommal:

Főépítész - Városépítészeti Iroda

1082 Budapest, Baross utca 63-67. III. em. 306. foepitesz@jozsefvaros.hu +36 1/459-2157 +36 20/335-7449 (pénteki napokon!)

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!