Második Gyerek- és ifjúsági Részvételi Kerekasztal

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Második Gyerek- és ifjúsági Részvételi Kerekasztal

A józsefvárosi gyerek- és ifjúsági részvételi program, a JóKer fontos célja, hogy az itt élő gyerekeket és fiatalokat felkészült felnőttek, pedagógusok, szociális munkások segítsék. Ezért hoztuk létre azokat a fórumokat, ahol a helyi szakemberek megbeszélhetik egymással az aktuális dolgokat. A közelmúltban lezajlott a második Gyerek- és ifjúsági Részvételi Kerekasztal. A találkozón a részvételi program állásáról és terveiről — köztük a gyerekrészvételi költségvetésről, a Kell egy Csapat! kezdeményezésről, és az ősszel felálló Gyerek- és ifjúsági Fórumokról beszélgettünk. 

A 20 résztvevő között volt óvodapedagógus, óvodavezető, utazó gyógypedagógus, a Kesztyűgyár Közösségi Ház munkatársai, a kerületben is aktív alapítványok (Terre de Hommes, Hintalovon Alapítvány) képviselői, az önkormányzat és a józsefvárosi család-és gyermekjóléti központ dolgozói. Mór, a Hintalovon Alapítvány Kiskorú Kollégája is tartott egy beszélgetést a gyerekrészvételiség kapcsán. A kerekasztal után megugrott a jelentkezés a JóKer által szervezett képzésekre is, ami szintén azt mutatja, hogy a különböző területről érkező szakembereket érdeklik az új módszerek, a gyermekrészvételi mechanizmusok, és nyitottak a projekt által közvetített értékekre. Folytatjuk, és szeretettel várunk minden érdeklődőt a következő találkozóra!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!