A Képviselő-testületi ülés napirendje – 2024. október 10.

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A Képviselő-testületi ülés napirendje – 2024. október 10.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének alakuló ülése 2024. október 10-én (csütörtök) 9 órától a Polgármesteri Hivatal III. 300-as termében (Budapest VIII., Baross utca 63-67.) kezdődik.

1. A Budapest Főváros VIII. kerület Helyi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója a 2024. június 9. napján megtartott helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2024. évi általános választásáról
Előadó: Palóczné dr. Lászlók Ildikó Gabriella, Budapest Főváros VIII. kerület Helyi Választási Bizottság elnöke

2. A képviselők eskütétele

3. A polgármester eskütétele

Napirend:

1. Javaslat a polgármester illetményének és költségtérítésének megállapítására
Pikó András polgármester havi illetménye 2024. október 1. napjától bruttó 1.300.000 forint, a költségtérítés havi összege 2024. október 1. napjától 195.000 forint.

2. Javaslat az alpolgármesterek megválasztására, alpolgármesterek illetményének és költségtérítésének megállapítására
A három főállású alpolgármester illetménye egységesen 1.170.000 forint, költségtérítésük az illetményük 15%-a. Ezen fölül mindhárom alpolgármester jogosult idegennyelv- tudási pótlékra, ezek az illetményalap 100, illetve 60%-a/hó.

3. Javaslat a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására és egyes önkormányzati rendeletek módosítására, valamint bizottsági tagok választására a Képviselő-testület állandó bizottságaiba
Az SzMSz több ponton módosul. Átalakul a bizottságok rendszere is: 1. Pénzügyi és Tulajdonosi, 2. Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Közterület- hasznosítási és 3.Társadalmi Ügyek Bizottság jön létre 11-11-13 fővel.

4. Javaslat a Rév8 Zrt-vel kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára
A döntés célja javaslattétel a Rév8 Zrt. számára a felügyelőbizottság és az igazgatóság új tagjainak megválasztására, valamint az alapszabályban a cég tevékenységi köreinek módosítása.

5. Javaslat a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt-vel kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára
A döntés célja vezérigazgatói munkakör létrehozása az Igazgatóság megszüntetésével, továbbá a felügyelőbizottság tagjainak megválasztása.

6. Javaslat a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt-vel kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára
Az előterjesztés a jelenlegi felügyelőbizottsági tagok visszahívására és új felügyelőbizottsági tagok megválasztására tesz javaslatot.

7. Javaslat közalapítványokkal kapcsolatos döntések meghozatalára
A Józsefváros Közbiztonságáért Alapítvány és a Karácsony Sándor Közalapítvány egyes kuratóriumi és felügyelő- bizottsági tagjai változnak ez előterjesztés szerint.

8. Javaslat a józsefvárosi önkormányzati ingatlanok állami kisajátításával kapcsolatos döntés meghozatalára
A döntés célja az állami kisajátítással érintett ingatlanokkal kapcsolatos önkormányzati érdek képviselő-testületi határozatban történő rögzítése.

9. Javaslat döntések meghozatalára a tervezett Pázmány Campus fejlesztéssel összefüggésben
A döntés célja a beszámoló elfogadása és egy egyeztető fórum létrehozása a Pázmány Campus fejlesztése kapcsán érintett résztvevők számára.

10. Javaslat a Káptalanfüredi gyermek- és utánpótlástábor kialakításával kapcsolatban felmerült tulajdonosi döntések meghozatalára
A döntés célja a Káptalanfüredi gyermek- és utánpótlástábor megvalósítására vonatkozó Támogatási Szerződés módosításának elfogadása és aláírása.

11. Javaslat kiemelt állami beruházásokkal kapcsolatos állásfoglalás elfogadására
A döntés célja, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítsa a véleményét a népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban.

12. Javaslat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz történő csatlakozásra és pályázat kiírására
A döntés célja, hogy a szociálisan rászoruló, felsőoktatási intézményben jelenleg is tanuló, vagy felsőoktatási intézményben tanulni kívánó hallgatók pénzbeli támogatásban részesüljenek a pályázat keretében.

13. Javaslat a 2024. évi Díszpolgári Cím és kitüntetések adományozására vonatkozó döntések meghozatalára
ZÁRT

14. Javaslat az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök, a bizottsági tagok, tanácsnokok tiszteletdíjáról szóló rendelet megalkotására
A döntés célja az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök, a bizottsági tagok és tanácsnokok tiszteletdíjának, illetve kapcsolódó kérdések rendeleti szabályozása.

15. Javaslat a polgármester szabadságával kapcsolatos rendelkezések meghozatalára
Pikó András polgármester 2024. október 1. napjától 2024. december 31. napjáig 14 munkanap szabadsággal rendelkezik.

16. Javaslat a lakhatási támogatási ügyben hozott …………………………….iktatószámú határozat ellen benyújtott fellebbezés elbírálására
ZÁRT

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!