Gyerekbarát Józsefváros

event_available (Létrehozva: )

Ott, ahol a 8 és a 80 évesek is boldogok, mindenki boldog – tartja a mondás

Azonban ennek az ellenkezője is igaz: a józsefvárosi gyerekek problémái is nagyon hasonlóak a kerület általános problémáihoz: a legégetőbb gond a gyerekszegénység, melynek kockázatai mind jelen vannak a kerületben; ez pedig kihat az életesélyekre, a kultúrához való hozzáférésre, az oktatásban elért sikerekre.

Tiszta és zöld
Környezetbarát kerületet
teremtünk a gyerekeink
jövőjéért. Azért dolgozunk, hogy
nőjön a zöldfelületek aránya és tisztasága.
Élhető és játékos
Célunk, hogy gyerekbarát köztereket hozzunk létre Józsefvárosban, fenntartsuk és fejlesszük a meglévő játszótereinket, parkjainkat, hogy mindenkinek legyen lehetősége játszani.
Biztonságos és megtartó
Célunk, hogy a gyerekek biztonságos utcákon, biztonságos otthonokban nőjenek fel.
Bevonó és megmozgató
Célunk, hogy a gyerekek is beleszólhassanak az őket érintő döntésekbe.
Gyarapodó és okos
Célunk, hogy minden gyerek magas színvonalú oktatáshoz, neveléshez férjen hozzá a kerületben.
Egészséges és aktív
Célunk, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen az egészséghez. A közösségeknek gondoskodniuk kell az egészségről és el kell érni, hogy az egészséges életmód meghatározó értékrend legyen.

A Gyerekbarát Józsefváros program éppen ezért hat pilléren nyugszik, melyek egymással szoros összefüggésben állnak: tiszta és zöld, élhető és játékos, biztonságos és megtartó, bevonó és megmozgató, gyarapodó és okos, egészséges és aktív kerületet építünk a józsefvárosi gyerekek számára. Mert ők a legjobbat érdemlik.

Kapcsolódó dokumentumok
  1. Gyerekbarát Józsefváros Koncepció Utolsó frissítés: 2022. november 15.
    60 MB PDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!