Családi nappal indult el az Orczy negyed rehabilitációja

event_available Utolsó frissítés:

Szerették az égiek a józsefvárosiakat a most szombaton megrendezett Orczy családi napon. A beharangozott eső helyett napsütésben, színes programokkal, tartalmas és jó hangulatú műsorral várták az odalátogatókat. A felújított Kálvária téren családok, barátok, a kerület apraja-nagyja együtt ünnepelhettek ezen az őszi napon, ahol a közösségformáló erőt nem csak a közösen megélt eseményekből meríthették. Ezzel a nappal ugyanis hivatalosan is elstartolt az Orczy negyed komplex rehabilitációs programja, melyet – ahogy az eseményen Sára Botond polgármestertől megtudtuk – a következő 3 évben, mintegy 2,5 milliárd forintból az ott élők életkörülményeinek javítása érdekében indítanak el.

A közösen megélt pozitív pillanatok mindig is motiváló erővel hatnak egy közösség tagjaira. Nem véletlen, hogy Józsefváros a kerület rehabilitációja mellett folyamatosan azon munkálkodik, hogy a szebb, élhető környezet kialakítása mellett közös, tartalmas szórakozást is biztosítson az itt élőknek. Az Orczy családi nap a Kálvária téren is egy olyan program, amely hagyományteremtő szándékkal jött létre.

A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy a legkisebbektől kezdve, a fiatalokon át, az idősebb generáció is megtalálhassa a számára érdekes programpontot: arcfestés, óriás buborékfújás, ping-pong, csocsó, hatalmas légvár, tudományos kvíz, tombola – ez mind terítéken volt.

A rendezvényen kerületi intézmények mellett többek közt a józsefvárosi rendőrség, polgárőrök, civil szervezetek is képviseltették magukat.

Mindeközben a színpadon is egymást váltották a már jól ismert fellépők. Hallhattuk a Józsefvárosi Cigányzenekart, a legkisebbek pedig a Mézengúzok Gyermekzenekar dalaira rophatták. A Turay Ida színház művészei musical gálával szórakoztatták a közönséget. Többek közt olyan ismert előadások dalai is felcsendültek, mint a Hegedűs a háztetőn, az Evita vagy épp a Mamma Mia, de láthattunk részletet a Cabaret című musicalből is, amelyet október 6-án mutatnak be a színház falai között a nagyérdeműnek.

A klasszikus műfaj után a Dance Force táncosai a profin összerakott, felszabadultságot sugárzó showműsorukkal bizonyítottak. A családias légkör, az egymásra figyelés és az elhivatottság olyan elegyet alkot az előadásaikban, ami miatt nem véletlen, hogy ők az egyik legkedveltebb színfoltja a színpadi produkcióknak.

Az este igazi nagy durranása, L.L. Junior koncertje előtt Sára Botond polgármester köszöntötte a jelenlévőket és kifejezte örömét, amiért a megújult Kálvária tér az itt élő családok zöld szigete lehet, amely a közbiztonságnak és a fejlesztéseknek hála alkalmas arra, hogy családi napot tartsanak.

„Az Orczy-negyed rehabilitációjával is az a célunk, hogy egy szebb, élhetőbb környezetet hozzunk létre az itt élőknek, több munkalehetőséggel, jobb lakhatási körülményekkel, mintegy 300 bérlakás helyrehozásával, az épületek korszerűsítésével, a közbiztonság további javításával” – tudtuk meg a részleteket Sára Botondtól. „Mivel komplex rehabilitációról van szó, ezzel párhuzamosan a társadalmi programok is fókuszba kerülnek. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a felzárkóztatásra, a bűnmegelőzésre, a drogprevencióra, a szakképzésre és a gazdaságélénkítésre ”– tette hozzá a polgármester, majd felkonferálta az est sztárfellépőjét, L.L. Juniort.

A közönség egy emberként énekelte a rapperrel a jól ismert slágereket, aki pillanatok alatt sziporkázó hangulatot teremtett őszinte, szókimondó dalaival.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!