Családi nappal indult el az Orczy negyed rehabilitációja

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Családi nappal indult el az Orczy negyed rehabilitációja

Szerették az égiek a józsefvárosiakat a most szombaton megrendezett Orczy családi napon. A beharangozott eső helyett napsütésben, színes programokkal, tartalmas és jó hangulatú műsorral várták az odalátogatókat. A felújított Kálvária téren családok, barátok, a kerület apraja-nagyja együtt ünnepelhettek ezen az őszi napon, ahol a közösségformáló erőt nem csak a közösen megélt eseményekből meríthették. Ezzel a nappal ugyanis hivatalosan is elstartolt az Orczy negyed komplex rehabilitációs programja, melyet – ahogy az eseményen Sára Botond polgármestertől megtudtuk – a következő 3 évben, mintegy 2,5 milliárd forintból az ott élők életkörülményeinek javítása érdekében indítanak el.

A közösen megélt pozitív pillanatok mindig is motiváló erővel hatnak egy közösség tagjaira. Nem véletlen, hogy Józsefváros a kerület rehabilitációja mellett folyamatosan azon munkálkodik, hogy a szebb, élhető környezet kialakítása mellett közös, tartalmas szórakozást is biztosítson az itt élőknek. Az Orczy családi nap a Kálvária téren is egy olyan program, amely hagyományteremtő szándékkal jött létre.

A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy a legkisebbektől kezdve, a fiatalokon át, az idősebb generáció is megtalálhassa a számára érdekes programpontot: arcfestés, óriás buborékfújás, ping-pong, csocsó, hatalmas légvár, tudományos kvíz, tombola – ez mind terítéken volt.

A rendezvényen kerületi intézmények mellett többek közt a józsefvárosi rendőrség, polgárőrök, civil szervezetek is képviseltették magukat.

Mindeközben a színpadon is egymást váltották a már jól ismert fellépők. Hallhattuk a Józsefvárosi Cigányzenekart, a legkisebbek pedig a Mézengúzok Gyermekzenekar dalaira rophatták. A Turay Ida színház művészei musical gálával szórakoztatták a közönséget. Többek közt olyan ismert előadások dalai is felcsendültek, mint a Hegedűs a háztetőn, az Evita vagy épp a Mamma Mia, de láthattunk részletet a Cabaret című musicalből is, amelyet október 6-án mutatnak be a színház falai között a nagyérdeműnek.

A klasszikus műfaj után a Dance Force táncosai a profin összerakott, felszabadultságot sugárzó showműsorukkal bizonyítottak. A családias légkör, az egymásra figyelés és az elhivatottság olyan elegyet alkot az előadásaikban, ami miatt nem véletlen, hogy ők az egyik legkedveltebb színfoltja a színpadi produkcióknak.

Az este igazi nagy durranása, L.L. Junior koncertje előtt Sára Botond polgármester köszöntötte a jelenlévőket és kifejezte örömét, amiért a megújult Kálvária tér az itt élő családok zöld szigete lehet, amely a közbiztonságnak és a fejlesztéseknek hála alkalmas arra, hogy családi napot tartsanak.

„Az Orczy-negyed rehabilitációjával is az a célunk, hogy egy szebb, élhetőbb környezetet hozzunk létre az itt élőknek, több munkalehetőséggel, jobb lakhatási körülményekkel, mintegy 300 bérlakás helyrehozásával, az épületek korszerűsítésével, a közbiztonság további javításával” – tudtuk meg a részleteket Sára Botondtól. „Mivel komplex rehabilitációról van szó, ezzel párhuzamosan a társadalmi programok is fókuszba kerülnek. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a felzárkóztatásra, a bűnmegelőzésre, a drogprevencióra, a szakképzésre és a gazdaságélénkítésre ”– tette hozzá a polgármester, majd felkonferálta az est sztárfellépőjét, L.L. Juniort.

A közönség egy emberként énekelte a rapperrel a jól ismert slágereket, aki pillanatok alatt sziporkázó hangulatot teremtett őszinte, szókimondó dalaival.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!