Játékos feladatokkal a környezettudatosságért

event_available Utolsó frissítés:

Kerületi óvodásoknak rendeztek vetélkedőt A Föld napja alkalmából a Kálvária téri játszótéren, április 26-án. A rendezvény a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ és az Egyszülős Központ szervezésében jött létre.

Idén kezdte meg együttműködését a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ az Egyszülős Központtal – osztotta meg lapunkkal Gergely Tamara, a JSzSzGyk szakmai vezetője. A két intézmény első közös rendezvényén, a Józsefváros óvodásainak szervezett, Föld-napi programon mintegy 120 gyermek vett részt a Napsugár, a Gyerek-virág és a Várunk Rád Tagóvodákból.

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – azt sugallja, hogy valahányan, akik a bolygón élünk tehetünk a környezetünkért. Az idősebb generációk felelőssége, hogy továbbadja a Föld szeretetét a fiatalabbaknak.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője lapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja, hogy a kisgyermekek figyelmét a környezettudatosság felé irányítsák.

Ennek megfelelően olyan feladatsort állítottak össze az apróságok részére, amely során játszva tanulhatták és tapasztalhatták meg, hogy egészen egyszerű cselekedetekkel, hogyan tudják jobbá és fenntarthatóbbá tenni a körülöttünk lévő világot.

„Ez a nap arról szól, hogy amikor olyan nagyok lesztek, mint mi, akkor tudjatok gondoskodni arról, hogy legyen elég víz, tiszta legyen a levegő, és akkor is szép zöldek legyenek a fák” – mondta köszöntőjében a gyerekekhez fordulva a vezető.

A vetélkedő öt állomásból állt. Lehetett búzát ültetni, földgömböt festeni, a szelektív hulladékgyűjtés csínyját-bínját elsajátítani, a vízhez kötődő tevékenységeket elmutogatni, ugyanakkor volt könnyed kvíz, kis tornaóra is. A gyermekek nagy élvezettel vetették bele magukat a feladatokba, és természetesen nem távoztak üres kézzel: egy nagy „aranyrögöt” kapott jutalmul minden résztvevő.

A rendezvény a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013. pályázati projekt keretein belül valósult meg.

 

A két intézmény következő közös rendezvényét – ami egy, a felnőtteket és gyermekeket egyaránt megszólító egészségnap lesz – szintén a Kálvária téren rendezik meg június 22-én.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!