Közösségi piknikezés a Teleki téren

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Közösségi piknikezés a Teleki téren

Zeneszóval és vidám gyermekzsivajjal telt meg szombat délelőtt a Teleki László tér. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett Családi piknik sokakat csalogatott ki a rendezvényre, ahol a legkisebbektől a nagyobb gyermekekig mindenki megtalálhatta a számára megfelelő szórakozást. Az eseményre – amelyen a Társak a Teleki térért Egyesület tagjai is segédkeztek – Sára Botond, Józsefváros polgármestere is kilátogatott.

Családi piknikre invitálták és várták az érdeklődőket a Kesztyűgyár dolgozói. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a családok számára, hogy megismerkedjenek, és tartalmas időt töltsenek el egymás társaságában. „Az önkormányzat – az itt élők bevonásával – felújította azokat a tereket, ahová ki tudnak mozdulni a családok: bárki tehet bennük egy kellemes sétát, vagy akár sportolhat is” – mondta a helyszínen Sára Botond.

Majd azzal folytatta, hogy mára megteremtették annak a lehetőségét, hogy a családok egy szép, parkosított köztéren ilyen közösségi programokon tudjanak részt venni, mint amilyen a Családi piknik. „A Teleki tér tíz évvel ezelőtt alkalmatlan volt családi időtöltésre” – emlékeztetett a polgármester, majd kiemelte, hogy mostanra ez a tér, ahogyan például a Kálvária, a Golgota tér, vagy az Orczy park is, találkozóhelyekké váltak, ahol közös időt eltöltve és együtt szórakozva igazi közösséggé kovácsolódhatnak a lakók. „Családbarát kerületté vált Józsefváros, és mi azon dolgozunk, hogy ezt még inkább érezzék az itt élők” – összegezte a polgármester.

A 10 órakor kezdődő rendezvényen elsőként Dezsővel, a mesehős békával lehetett megismerkedni. A kedves kétéltű mesélője gondoskodott a hatalmas szőnyegre gyűlt hallgatóság aktív bevonásáról is, miközben Dezső tanúságot tett arról, miért nem szabad csalni.

Kis pihenő után A kiskakas gyémánt félkrajcára című örökbecsű szereplői bőrébe bújhattak bele a gyerekek, és tarthattak egy rögtönzött színielőadást – természetesen a segítők irányításával. Nagy sikert aratott a hangszersimogató is, ahol különleges afrikai hangszereket is meg lehetett szólaltani. Kerekedett is aztán nagy csinnadratta!

Nem sokkal később táncoló talpacskák és éneklő ajkacskák fogadták a HandaBanda zenekar koncertjét. Mindeközben a nagyobbak labdajátékokat játszhattak, az ugrálóvár felől pedig folyamatosan kacajfelhők úsztak tova. A babasarokban is hatalmas volt a nyüzsgés, a kreatív asztalnál pedig szorgos gyermekkezek alatt, lázas munkával készültek a húsvéti papírdíszek.

A szervezők a rendezvény teljes ideje alatt kiürülhetetlen csoda piknikkosaraikból osztogattak elemózsiát, frissítő italt, sőt még apró játékokat is. A rendezvény alkalmat adott az édesanyáknak arra is, hogy megismerkedjenek az Én/idő közösségi térrel, ami egy éve segíti különféle programokkal a hölgyeket, hogy a gyermeknevelés közben legyen szusszanásnyi idejük az önmagukkal való foglalkozásra, némi kikapcsolódásra.

 

Az őszig havonta ismétlődő piknik-sorozat, ami a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013. pályázati projekt keretében valósult meg, következő állomása a Kálvária tér lesz május 18-án.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!