Megszépült a Diószegi Sámuel utca egy szakasza

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Megszépült a Diószegi Sámuel utca egy szakasza

Színpompás virágok, aszfaltmatricák és ugróiskolák kerültek a Diószegi Sámuel utca egy szakaszára április 18-án délelőtt. A környezetszépítő akciót a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. szervezte a Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program keretében. A munkálatokban részt vettek környékbeli lakosok, a Társak a Teleki Térért Egyesület tagjai, a Kesztyűgyár Közösségi Ház, a Közterület-felügyeleti Ügyosztály és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai, valamint Guzs Gyula, a környék önkormányzati képviselője.

A Diószegi Sámuel utca Kőris utca és Dugonics utca közötti szakaszára virágládákat helyeztek ki, amelybe díszcsalánok és színes virágok kerültek, a járdát pedig mostantól az ugróiskolák mellett tájékoztató jellegű, illetve dekoratív, virágformájú aszfaltmatricák díszítik.

A kialakított rend megőrzését az újonnan kihelyezett szeméttárolók, illetve a kutyaürülékek gyűjtésére szolgáló zacskók és tárolók is segítik.

Guzs Gyula, a környék önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy az utcaszakasz megszépítésében számos környékbeli lakos és gyermek is aktívan közreműködött.

Hangsúlyozta, hogy az itt élők nemcsak kellemes meglepetésüknek, örömüknek és köszönetüknek adtak hangot, de maguk is tettek azért, hogy a környezetük megszépüljön. Ezáltal remélhetőleg sokkal inkább sajátjuknak érzik és óvják, gondozzák majd a most kihelyezett virágokat és az utca rendjét.

A képviselő lapunknak arról is beszámolt, hogy a Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program részeként a Diószegi Sámuel utca is sok törődést és figyelmet kap majd. A jövőben megújulnak az épületei is, és a 13-as számú ház ad majd otthont az új közösségi mosodának. A környéken – többek között a megújulás újabb fázisa elé néző Kálvária téren – ezen kívül számos közösségi programot is szerveznek majd.

Pál Enikő, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai igazgatója lapunknak elmondta, hogy a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013. pályázati projekt keretében megszervezett mini projekt egyik fő célja a lakosság mozgósítása volt a közös cél érdekében.

„Nagy öröm, hogy ilyen szép számmal jöttek az önkéntesek, hogy munkájukkal szebbé varázsolják a lakókörnyezetüket” – hangsúlyozta Pál Enikő, hozzátéve, hogy a kutyás gazdikra is gondoltak: állattartással kapcsolatos tanácsokkal látták el őket, a házi kedvenceknek pedig jutalomfalatokkal és játékokkal kedveskedtek.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság, Pál Enikő/Kesztyűgyár

Szöveg: Tukács Orsolya

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!