Családi piknik a Kálvária téren

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Családi piknik a Kálvária téren

Vidám gyermekkacaj és játékos zeneszó hangja töltötte be május 18-án, szombaton a Kálvária teret. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett Családi pikniken a gyermekkoncert mellett kicsik és nagyok számára egyaránt szórakoztató és tanulságos játékok, interaktív bábelőadás várta a családokat, akiknek egy kis kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre is lehetőségük nyílt ezen a napsütésben gazdag napon.

A Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program (VEKOP­-6.2.1-15-2016-00013) részeként megtartott rendezvényen a számtalan játék ­– pöttyös labdák, szélsebes frizbik és színpompás lufik ­– mellett az ugrálóvár csábította leginkább az örökmozgó apróságokat, akik Tücsökszabi és Bence koncertjén dalra fakadtak és táncra is perdültek, miközben a szervezők frissítőkkel és finomságokkal kínálták őket kiüríthetetlen piknikkosaraikból.

A Problémaorientált közösségi rendészet (KP3) projekt keretében – mely szintén a Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program része – a körzeti rendészek játékos, ugyanakkor tanulságos feladatokkal várták a térre látogató családokat.

A kicsik egy óriáskirakón rendőrségi járművekkel ismerkedhettek, akadálypályán sétálhattak végig – amelynek teljesítését egy a bódult állapotot szemléltető, úgynevezett „részeg szemüveg” nehezítette –, egy sátorban pedig vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhettek meg, melyeket el is helyeztek egy elképzelt lakásban.

Kora délután a játékban elfáradt apróságok egy hatalmas szőnyegen gyűltek össze, hogy a szervezőkkel közösen egy interaktív bábelőadás színészeiként eljátsszák apóka, anyóka és a répa kedves történetét. A mesélők és a szereplők végül a közönségtől kapott segítséggel szabadították ki a föld fogságából a répát, melyet aztán el is fogyasztottak.

Az előadás zárásaként a kicsik különleges ritmushangszerekkel a kezükben a szervezőkkel közösen énekelték el kedvenc gyermekdalaikat.

 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!