Családi piknik a Kálvária téren

event_available Utolsó frissítés:

Vidám gyermekkacaj és játékos zeneszó hangja töltötte be május 18-án, szombaton a Kálvária teret. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett Családi pikniken a gyermekkoncert mellett kicsik és nagyok számára egyaránt szórakoztató és tanulságos játékok, interaktív bábelőadás várta a családokat, akiknek egy kis kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre is lehetőségük nyílt ezen a napsütésben gazdag napon.

A Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program (VEKOP­-6.2.1-15-2016-00013) részeként megtartott rendezvényen a számtalan játék ­– pöttyös labdák, szélsebes frizbik és színpompás lufik ­– mellett az ugrálóvár csábította leginkább az örökmozgó apróságokat, akik Tücsökszabi és Bence koncertjén dalra fakadtak és táncra is perdültek, miközben a szervezők frissítőkkel és finomságokkal kínálták őket kiüríthetetlen piknikkosaraikból.

A Problémaorientált közösségi rendészet (KP3) projekt keretében – mely szintén a Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program része – a körzeti rendészek játékos, ugyanakkor tanulságos feladatokkal várták a térre látogató családokat.

A kicsik egy óriáskirakón rendőrségi járművekkel ismerkedhettek, akadálypályán sétálhattak végig – amelynek teljesítését egy a bódult állapotot szemléltető, úgynevezett „részeg szemüveg” nehezítette –, egy sátorban pedig vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhettek meg, melyeket el is helyeztek egy elképzelt lakásban.

Kora délután a játékban elfáradt apróságok egy hatalmas szőnyegen gyűltek össze, hogy a szervezőkkel közösen egy interaktív bábelőadás színészeiként eljátsszák apóka, anyóka és a répa kedves történetét. A mesélők és a szereplők végül a közönségtől kapott segítséggel szabadították ki a föld fogságából a répát, melyet aztán el is fogyasztottak.

Az előadás zárásaként a kicsik különleges ritmushangszerekkel a kezükben a szervezőkkel közösen énekelték el kedvenc gyermekdalaikat.

 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!