Egészségtudatos és szórakoztató programok a Kálvária téren

event_available Utolsó frissítés:

Számos izgalmas programmal és hasznos egészségügyi szaktanáccsal várta az érdeklődőket a Kesztyűgyár Közösségi Ház által megrendezett Orczy Fitt Feszt május 4-én. A Kálvária térre érkezők szakemberektől tájékozódhattak egészségügyi és életmóddal kapcsolatos kérdésekben. Eközben a színpadon és a sátrakban gyermekprogramok, salsa street jazz produkció és gyermekkoncert várta a látogatókat.

A Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program (VEKOP­-6.2.1-15-2016-00013) pályázati projekt részeként megtartott rendezvény résztvevőit az Hungary Ambulance Kft. szakemberei többek között a gyermekek újraélesztésével kapcsolatos tanácsokkal látták el.

 

A szülők egyebek mellett azt is megtudhatták, mit tegyenek fulladás esetén, vagy akkor, ha a gyermek az orrába nyom egy tárgyat. „Ha biztosak vagyunk a dolgunkban, távolítsuk el. De, vészhelyzet esetén, ha bizonytalanok, sürgősen hívjuk a mentőket a 112-es vagy 104-es telefonszámon. A szakemberek sokszor telefonon is segíteni tudnak tanácsaikkal”— javasolta a Hungary Ambulance Kft. munkatársa.

A Babagenetika Mozgalom sátránál az érdeklődők genetikai tanácsadáson vehettek részt, melynek keretében egyebek mellett a terhesség során javasolt legfontosabb genetikai szűrővizsgálatokról tájékozódhattak. Egy másik standnál a babahordozás lehetőségeivel és előnyeivel lehetett megismerkedni.

A Semmelweis Egyetem Diabétesz Fogászati Munkacsoport sátrának látogatói hasznos szájhigiénés tanácsokkal gazdagodhattak, sőt szűrővizsgálaton is részt vehettek. Számos más területen is felvilágosítást kaphattak az érdeklődők. Megismerkedhettek többek között a Józan Babák Klubbal, amely a krízishelyzetbe került szülők és gyermekeik számára nyújt egészségügyi, szociális és jogi segítséget, egy bébiételek forgalmazásával foglalkozó cég standjánál pedig a babák és kisgyermekek egészséges táplálásával kapcsolatban tájékozódhattak.

Eközben a kicsiket a kézműves foglalkozások és az arcfestés mellett Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertje, illetve a Mesekuckó várta, ahol Kajtsa Emese, a Kesztyűgyár Közösségi Ház munkatársa vezetésével egy kedves és tanulságos, együttműködésre ösztönző interaktív meseelőadásnak lehettek részesei.

A szülőket és a kicsiket a Fitt Anyák nevű formáció csábította mozgásra, melyet Khell Cynthia salsa street jazz oktató vezetett. A nap végén kicsik és nagyok egyaránt élményekkel gazdagodva térhettek haza.

 

Az egészséges életmóddal kapcsolatos programsorozat következő állomása a Szenvedélyek napja. A fiataloknak szóló prevenciós rendezvényt július 10-én tartják a Kálvária téren. Az idősek számára szeptember 27-én rendeznek egészségmegőrző programot.

Fotó: Kesztyűgyár Közösségi Ház, Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!