Egészségtudatos és szórakoztató programok a Kálvária téren

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Egészségtudatos és szórakoztató programok a Kálvária téren

Számos izgalmas programmal és hasznos egészségügyi szaktanáccsal várta az érdeklődőket a Kesztyűgyár Közösségi Ház által megrendezett Orczy Fitt Feszt május 4-én. A Kálvária térre érkezők szakemberektől tájékozódhattak egészségügyi és életmóddal kapcsolatos kérdésekben. Eközben a színpadon és a sátrakban gyermekprogramok, salsa street jazz produkció és gyermekkoncert várta a látogatókat.

A Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program (VEKOP­-6.2.1-15-2016-00013) pályázati projekt részeként megtartott rendezvény résztvevőit az Hungary Ambulance Kft. szakemberei többek között a gyermekek újraélesztésével kapcsolatos tanácsokkal látták el.

 

A szülők egyebek mellett azt is megtudhatták, mit tegyenek fulladás esetén, vagy akkor, ha a gyermek az orrába nyom egy tárgyat. „Ha biztosak vagyunk a dolgunkban, távolítsuk el. De, vészhelyzet esetén, ha bizonytalanok, sürgősen hívjuk a mentőket a 112-es vagy 104-es telefonszámon. A szakemberek sokszor telefonon is segíteni tudnak tanácsaikkal”— javasolta a Hungary Ambulance Kft. munkatársa.

A Babagenetika Mozgalom sátránál az érdeklődők genetikai tanácsadáson vehettek részt, melynek keretében egyebek mellett a terhesség során javasolt legfontosabb genetikai szűrővizsgálatokról tájékozódhattak. Egy másik standnál a babahordozás lehetőségeivel és előnyeivel lehetett megismerkedni.

A Semmelweis Egyetem Diabétesz Fogászati Munkacsoport sátrának látogatói hasznos szájhigiénés tanácsokkal gazdagodhattak, sőt szűrővizsgálaton is részt vehettek. Számos más területen is felvilágosítást kaphattak az érdeklődők. Megismerkedhettek többek között a Józan Babák Klubbal, amely a krízishelyzetbe került szülők és gyermekeik számára nyújt egészségügyi, szociális és jogi segítséget, egy bébiételek forgalmazásával foglalkozó cég standjánál pedig a babák és kisgyermekek egészséges táplálásával kapcsolatban tájékozódhattak.

Eközben a kicsiket a kézműves foglalkozások és az arcfestés mellett Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertje, illetve a Mesekuckó várta, ahol Kajtsa Emese, a Kesztyűgyár Közösségi Ház munkatársa vezetésével egy kedves és tanulságos, együttműködésre ösztönző interaktív meseelőadásnak lehettek részesei.

A szülőket és a kicsiket a Fitt Anyák nevű formáció csábította mozgásra, melyet Khell Cynthia salsa street jazz oktató vezetett. A nap végén kicsik és nagyok egyaránt élményekkel gazdagodva térhettek haza.

 

Az egészséges életmóddal kapcsolatos programsorozat következő állomása a Szenvedélyek napja. A fiataloknak szóló prevenciós rendezvényt július 10-én tartják a Kálvária téren. Az idősek számára szeptember 27-én rendeznek egészségmegőrző programot.

Fotó: Kesztyűgyár Közösségi Ház, Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!