A kábítószer veszélyeire hívták fel a figyelmet a Kálvária téri sportnapon

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A kábítószer veszélyeire hívták fel a figyelmet a Kálvária téri sportnapon

Immár negyedik éve rendezi meg a Ne nézzük el programsorozatot a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja a Kesztyűgyár Közösségi Ház közreműködésével. Az idei rendezvénysorozat „Sporttal a drog ellen” elnevezésű nyitányát a Kálvária téren tartották meg június 28-án, ahol a józsefvárosi gyerekek számos sportágat kipróbálhattak és játékos formában szerezhettek ismereteket a kábítószer veszélyeiről.

„Józsefváros évek óta nagy hangsúlyt fektet a prevencióra, valamint arra, hogy az itt élő gyerekek minél több tájékoztatást kapjanak a kábítószerek veszélyeiről, és megmutatjuk azt is, milyen más lehetőségek vannak ahelyett, hogy a droghoz nyúlnának” – mondta el lapunknak Ferencz Orsolya.

 

A JKEF elnöke hozzátette: folyamatosan azon dolgoznak, hogy megtisztítsák kerületünket ettől a problémától, és megóvják a fiatalokat attól, hogy a drogok csapdájába kerüljenek. „Azért küzdünk, hogy a józsefvárosi gyermekek biztonságban legyenek” – fogalmazott.

Szomor Katalin, a JKEF koordinátora arról beszélt, hogy a rendezvény kapcsolódik a Kábítószer-ellenes világnaphoz, amelyet 1988 óta tartanak meg, és amelynek célja, hogy minél többen kapcsolódjanak be a kábítószer elleni küzdelembe, mert a drog nemcsak az egyéneket nyomorítja meg, hanem a családokat is tönkreteszi.

A rendezvénnyel – amely a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 pályázati projekt keretében valósult meg – azokat a gyerekeket szeretnénk megszólítani a sporton keresztül, akiknek erre kevés lehetősége van. Itt kipróbálhatták az ökölvívást, a kajakozást, az atlétikát és különböző labdajátékokat – magyarázta Pál Enikő, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai igazgatója.

A rendezvényen jelen voltak a VIII. kerületi Rendőrkapitányság és a józsefvárosi közterület-felügyelet munkatársai is, akik mágneses játékokkal készültek a gyerekeknek. A Testnevelési Egyetem szakemberei a Kölyökatlétika programot népszerűsítették a gerelyhajítás, a diszkoszvetés és a súlylökés bemutatásával. Az MTK részéről pedig az ökölvívó, a labdarúgó, és a kajak-kenu szakosztály volt jelen.

 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!