Újra családi piknikre csábított a Kálvária tér

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Újra családi piknikre csábított a Kálvária tér

A Kálvária tér ismét piknikre csábította a józsefvárosi családokat július 6-án. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett rendezvény ezúttal is számos izgalmas játékkal, zenével, mókával és kacagással várt kicsiket és nagyokat, így ezen a szombati napon ismét gyerekzsivaj, izgatott kiáltások és örömteli kacajok hangja töltötte meg a teret.

A kicsik először a világszép nádszálkisasszony történetét elmesélő bábelőadást láthatták, a Rózsapiros Bábtársulat előadásában. A mese végén a gyermekek és szüleik is dalra fakadtak, táncra perdültek, a vállalkozóbb kedvűek pedig még hangszert is ragadtak, így kísérve a közösen előadott zenei produkciót.

A meséből persze sosem lehet elég! Jól tudták ezt a szervezők is, akik még egy interaktív mesejátékkal készültek a kicsiknek: Sün Balázs története a családi összetartozás és a testvéri szeretet fontosságára emlékeztette a nézőket, és a darab szereplőivé vált gyermekeket.

A kézműves foglalkozás kicsik és nagyok körében egyaránt nagy sikert aratott, de a mocsárjáró lécek, buborékfújók, vízibombák és vízipisztolyok is nagy népszerűségnek örvendtek. A sok mozgás, játék és móka után pedig jól estek a szervezőktől ajándékba kapott egészséges, frissítő almák és gyümölcslevek.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács sátránál ugyancsak számos izgalmas játék, többek között rejtvények és rendőrségi járműveket ábrázoló kirakó várta a gyerekeket, akik a cipőtalpnyomokat és a hozzájuk tartozó lábbeliket összepárosítva még a nyomozói képességeiket is próbára tehették.

 

A rendezvény a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg. A következő családi piknikre augusztus 3-án kerül sor.

Fotó és szöveg: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!