Újra családi piknikre csábított a Kálvária tér

event_available Utolsó frissítés:

A Kálvária tér ismét piknikre csábította a józsefvárosi családokat július 6-án. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett rendezvény ezúttal is számos izgalmas játékkal, zenével, mókával és kacagással várt kicsiket és nagyokat, így ezen a szombati napon ismét gyerekzsivaj, izgatott kiáltások és örömteli kacajok hangja töltötte meg a teret.

A kicsik először a világszép nádszálkisasszony történetét elmesélő bábelőadást láthatták, a Rózsapiros Bábtársulat előadásában. A mese végén a gyermekek és szüleik is dalra fakadtak, táncra perdültek, a vállalkozóbb kedvűek pedig még hangszert is ragadtak, így kísérve a közösen előadott zenei produkciót.

A meséből persze sosem lehet elég! Jól tudták ezt a szervezők is, akik még egy interaktív mesejátékkal készültek a kicsiknek: Sün Balázs története a családi összetartozás és a testvéri szeretet fontosságára emlékeztette a nézőket, és a darab szereplőivé vált gyermekeket.

A kézműves foglalkozás kicsik és nagyok körében egyaránt nagy sikert aratott, de a mocsárjáró lécek, buborékfújók, vízibombák és vízipisztolyok is nagy népszerűségnek örvendtek. A sok mozgás, játék és móka után pedig jól estek a szervezőktől ajándékba kapott egészséges, frissítő almák és gyümölcslevek.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács sátránál ugyancsak számos izgalmas játék, többek között rejtvények és rendőrségi járműveket ábrázoló kirakó várta a gyerekeket, akik a cipőtalpnyomokat és a hozzájuk tartozó lábbeliket összepárosítva még a nyomozói képességeiket is próbára tehették.

 

A rendezvény a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg. A következő családi piknikre augusztus 3-án kerül sor.

Fotó és szöveg: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!