Közösségépítő piknik a Kálvária téren

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Közösségépítő piknik a Kálvária téren

Újabb családias összejövetelt szervezett a Kesztyűgyár Közösségi Ház augusztus 3-án a Kálvária térre, ahol ezúttal is hangulatos légkör, számos játék és móka várta a kilátogatókat. A Rózsapiros Bábtársulat előadását pedig nagy tapssal jutalmazták a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A programon részt vettek körzeti rendészek és a körzeti megbízott is, akik hasznos tanácsokkal látták el a hozzájuk fordulókat.

Ezúttal is számos játékkal, buborékfújóval, vízipisztolyokkal, színezővel, lufikkal, na meg pokrócokkal és frissítőkkel várták a kicsiket és a nagyokat a Kálvária téren, ahol immár negyedik alkalommal tartottak családi pikniket. A program célja mit sem változott: egy lehetőséget teremt a környéken élőknek, hogy ismerkedjenek egymással és közösséggé kovácsolódjanak.

Zajlott is a közös játék, a kötetlen beszélgetés a pokrócokon mindaddig, amíg meg nem érkezett a Rózsapiros Bábtársulat, amelynek Az aranytollú madár című előadását figyelmesen nézték a programon részt vevők. Benedek Elek története telis-tele volt fordulatokkal, mesés állatokkal, amelynek a végén a bábtársulat nagy tapsot kapott.

A rendezvényen jelen lévő körzeti rendészekhez és a körzeti megbízotthoz különböző rendészeti témákban fordultak a környékbeliek. Mint azt Bőti Attila körzeti rendész lapunknak elmondta: egyre bátrabban mernek hozzájuk fordulni a lakosok, és minden esetben próbálnak segíteni, ha a hatáskörükön kívül álló kérdés merül fel, akkor a megfelelő helyre irányítják őket.

A program a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg. A következő családi piknikre szeptember 21-én kerül sor.

 

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!