Szezonzáró családi piknik a Kálvária téren

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Szezonzáró családi piknik a Kálvária téren

Idén összesen hat alkalommal várta közösségi piknik a családokat a Kesztyűgyár Közösségi Ház szervezésében. Az egymás megismerésére, közösségépítésre is kiváló lehetőséget kínáló programsorozat szeptember 21-én érkezett utolsó állomásához, amikor a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ismét szórakoztató, változatos programok csábítottak kicsiket és nagyokat a Kálvária térre.

A ragyogó napsütéses őszi napon a program céljához hűen kiváló alkalom adódott a környéken élőknek arra, hogy egy közös, vidám, együtt töltött napon kicsit elbeszélgessenek és  jobban megismerjék egymást. A kicsik körében nagy népszerűségnek örvendett az ugrálóvár, de a számos szabadtéri játékot, buborékfújókat, színezőket, lufikat és a finom frissítőket is örömmel fogadták az apróságok. A gyerekek Sirok Eszter meseelőadását hallgatva Dezső a béka tanulságos, izgalmas történeteivel is megismerkedhettek.

A BRFK Bűnmegelőzési Szolgálat sátránál ezúttal is bűn- és balesetmegelőzéssel kapcsolatos hasznos tanácsokkal és izgalmas feladatokkal várták a Kálvária térre látogató családokat. A vállalkozó kedvűek az úgynevezett részegszemüveget is kipróbálhatták, melyet felvéve úgy érzékelték a világot, mintha valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt lennének. El is ment a kedvük attól, hogy ezt a valóságban is átéljék, miután nagy nehezen teljesítették az akadálypályát.

A Police Café keretében a térre látogatók egy kerekasztal-beszélgetés résztvevőiként megoszthatták a közbiztonsággal és köztisztasággal kapcsolatos tapasztalataikat, javaslataikat és kérdéseiket a jelenlévő körzeti rendészeknek és megbízottaknak – köztük Kovács András rendőr főtörzsőrmesternek, Ember Beátának, illetve Bajusz Ferencnek, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet Ügyosztály vezetőjének. Október 31-én a Fókusz Női Csoport Én/idő programjának keretében a Magdolna utca 47-ben tartanak hasonló kerekasztal-beszélgetést, ahol elsősorban a környéken élő kisgyermekes anyukákat látják el hasznos tanácsokkal.

Az idei családi pikniksorozat – mely  a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. szervezésében valósult meg – ezzel végéhez ért, de jövő áprilistól szeptemberig ismét minden hónapban közösségi piknik várja majd a környékbeli családokat.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!