Szezonzáró családi piknik a Kálvária téren

event_available Utolsó frissítés:

Idén összesen hat alkalommal várta közösségi piknik a családokat a Kesztyűgyár Közösségi Ház szervezésében. Az egymás megismerésére, közösségépítésre is kiváló lehetőséget kínáló programsorozat szeptember 21-én érkezett utolsó állomásához, amikor a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ismét szórakoztató, változatos programok csábítottak kicsiket és nagyokat a Kálvária térre.

A ragyogó napsütéses őszi napon a program céljához hűen kiváló alkalom adódott a környéken élőknek arra, hogy egy közös, vidám, együtt töltött napon kicsit elbeszélgessenek és  jobban megismerjék egymást. A kicsik körében nagy népszerűségnek örvendett az ugrálóvár, de a számos szabadtéri játékot, buborékfújókat, színezőket, lufikat és a finom frissítőket is örömmel fogadták az apróságok. A gyerekek Sirok Eszter meseelőadását hallgatva Dezső a béka tanulságos, izgalmas történeteivel is megismerkedhettek.

A BRFK Bűnmegelőzési Szolgálat sátránál ezúttal is bűn- és balesetmegelőzéssel kapcsolatos hasznos tanácsokkal és izgalmas feladatokkal várták a Kálvária térre látogató családokat. A vállalkozó kedvűek az úgynevezett részegszemüveget is kipróbálhatták, melyet felvéve úgy érzékelték a világot, mintha valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt lennének. El is ment a kedvük attól, hogy ezt a valóságban is átéljék, miután nagy nehezen teljesítették az akadálypályát.

A Police Café keretében a térre látogatók egy kerekasztal-beszélgetés résztvevőiként megoszthatták a közbiztonsággal és köztisztasággal kapcsolatos tapasztalataikat, javaslataikat és kérdéseiket a jelenlévő körzeti rendészeknek és megbízottaknak – köztük Kovács András rendőr főtörzsőrmesternek, Ember Beátának, illetve Bajusz Ferencnek, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet Ügyosztály vezetőjének. Október 31-én a Fókusz Női Csoport Én/idő programjának keretében a Magdolna utca 47-ben tartanak hasonló kerekasztal-beszélgetést, ahol elsősorban a környéken élő kisgyermekes anyukákat látják el hasznos tanácsokkal.

Az idei családi pikniksorozat – mely  a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. szervezésében valósult meg – ezzel végéhez ért, de jövő áprilistól szeptemberig ismét minden hónapban közösségi piknik várja majd a környékbeli családokat.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!