Új közösségi mosoda és információs pont nyílt kerületünkben

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Új közösségi mosoda és információs pont nyílt kerületünkben

Újabb, modern mosó- és szárítógépekkel felszerelt közösségi mosoda nyílt szeptember 26-án Józsefvárosban, a Diószegi utca 13. szám alatt. A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) által üzemeltetett, információs pontként is működő szolgáltatóhelyet igen jutányos, mosásonként mindössze 200 forintos áron lehet igénybe venni, egyszeri regisztrációt követően. Az átadón Sára Botond, kerületünk polgármestere, valamint Guzs Gyula, a környék önkormányzati képviselője is részt vett.

Sára Botond a most nyílt közösségi mosodával kapcsolatbanelmondta, a Szerdahelyi utcában már elérhető szolgáltatás népszerűségét látvamindenképp ragaszkodott egy ugyanilyen funkciójú helyiség kialakításához az Orczynegyedben is.

 

„Józsefváros ezen részén még számos alacsonyabb komfortfokozatúlakás található, ahol a mosás és a vizes ruhák szárítása nehézségekbe ütközik,így ezek lakóinak könnyebbséget jelenthet, ha a behozott ruhákat, textíliákatmásfél óra múlva frissen mosva, megszárítva kapják vissza” – mondta apolgármester. „Az alapszolgáltatás mellett ugyanilyen jelentőségű a helyiség másik,tájékoztató funkciója is, hiszen az ide betérők a JSzSzGyK munkatársaitól értesülhetnekarról, milyen szolgáltatásokat, lehetőségeket kínál a kerület szociális,foglalkoztatási vagy akár lakhatási kérdésekben. Ez pedig nagy segítségetnyújthat a mindennapokban. Arra biztatom a józsefvárosiakat, használják aközösségi mosodát és információs pontot, hiszen nekik hoztuk létre! ” –mutatott rá a Sára Botond.

A korszerű gépekkel felszerelt, klimatizált, kívül-belülfelújított szolgáltatóhelyen két, nagy kapacitású, 10 kilogramm ruha mosásárais alkalmas mosógép és két szárítógép áll rendelkezésre, melyekethétköznaponként lehet igénybe venni, mosásonként igen jutányos, 200 forintosáron, amely összeg már tartalmazza a mosó- és öblítőszer költségét is. Egymosás időtartama 90 perc, ami a helyiség előterében kialakított közösségitérben akár meg is várható – a gyermekeknek játszósarok áll rendelkezésre,valamint akadálymentes mosdó is biztosítja a várakozás kényelmét –, de zárásig bármikorátvehetők a tiszta, friss illatú, szárított ruhák, ha az ügyfélnek mégis máselfoglaltsága lenne ebben a másfél órában.

A szolgáltatás igénybevételéhez – egyszeri regisztrációtkövetően – személyes vagy telefonos bejelentkezés szükséges. Ez alól kivételtképez a szerdai nap, amikor érkezési sorrendben veszik át a mosnivalót a mosodamunkatársai. Természetesen a mozgásukban korlátozottakra is számítottak a tervezők:számukra egy mobil rámpa segíti a bejutást a helyiségbe.

A közösségi mosoda 24 millió forintos ráfordításból,az Magdolna-Orczy Negyed Szociális Városrehabilitációs Program keretébenvalósult meg, és – bár elsősorban szociális igények kiszolgálására létesült –nyitva áll minden józsefvárosi bejelentett lakcímmel rendelkező lakó előtt. Nyitvatartás:Hétfő: 9.30 – 17.30, Kedd: 8.30 – 15.30, Szerda: 9.30 – 17.30, Csütörtök: 8.30– 15.30, Péntek: 8.30 – 13.30

A program a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében valósult meg.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!