Pályaorientációs Börze a Kesztyűgyárban

event_available Utolsó frissítés:

A józsefvárosi általános iskolák 7-es és 8-os tanulóinak szerveztek pályaorientációs napot október 3-án a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A program lehetőséget biztosított a diákok számára, hogy megismerkedhessenek – elsősorban a kerületben lévő – középiskolák, szakiskolák nyújtotta képzési lehetőségekkel, illetve az adott szakmák munkaerőpiacon betöltött szerepével.

A hatékonyabb részvétel érdekében egymás után, előre egyeztetett időpontokban fogadták a pályaválasztás előtt álló fiatalok csoportjait a Kesztyűgyárban rendezett pályaorientációs börzén. A rendezvény célja az volt, hogy – egy tető alá hozva a keresletet a kínálattal: valamennyi végzős, illetve általános iskolai tanulmányait hamarosan befejező, kerületi diák számára – minél szélesebb körű tájékoztatással szolgáljanak a főként a kerületben található szakmai képzésekről, továbbá, hogy vonzó perspektívát állítsanak a fiatalok elé.

Míg a kivonuló középiskolák, szakiskolák, szakképzők és gimnáziumok tanárai nagy vonalakban ismertették, illetve interaktív módon szemléltették az intézményükben folyó oktatás mibenlétét, és tájékoztatást adtak a felvételi követelményekről, addig az ott tanuló diákok saját – már az iskola falain belül megszerzett – tapasztalataikat osztották meg pályaválasztás előtt álló társaikkal.

Virágkötő, felszolgáló, hegesztő, építőipari dolgozó, informatikus, logisztikus, kereskedelmi ügyintéző, nyomdász, asztalos, kertész, egészségügyi dolgozó és még hosszan folytatható a sora mindazoknak a szakmáknak, amik bemutatásra kerültek a nap folyamán.

 

A szervezők gondoltak azokra a diákokra is, akik még bizonytalanok a jövőbeni foglalkozásukat illetően, vagy épp még elképzelésük sincs arról, merre induljanak tovább a nyolcadik osztály elvégzése után. A gyerekeknek alkalmuk nyílt arra is, hogy pályaválasztási szakembernek tegyék fel a továbbtanulással kapcsolatos kérdésiket, ugyanakkor a készségekre és érdeklődési körre irányuló tesztek kitöltése után meghallgathatták a karriertanácsadó elemzését arról, mi az a szakma, ami igazán passzol az egyéniségükhöz.

 

A program a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 azonosítószámú pályázati projekt keretében, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. szervezésében valósult meg.

 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!