Bűnmegelőzéssel segítik a közösség hétköznapi problémamegoldását

event_available Utolsó frissítés:

Problémaorientált Közösségi Rendészet (KP3)

A Problámaorientált Közösségi Rendészet olyan szemléletmódot használ, amely mentén a rendőrség jobban bevonja a lakosokat az őket érintő problémák feltárásába és megoldásába. A tevékenység keretében a VIII. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei és a Józsefvárosi Önkormányzat körzeti rendészei közösen teljesítenek szolgálatot, mely során nem erővel kezelik, hanem – a képzéseken szerzett speciális szaktudásukkal, odafigyeléssel, kommunikációval, ötletekkel, bűnmegelőzéssel – segítik a közösség hétköznapi problémamegoldását. Ezek a készségek nem a rendészek hatósági jellegét hangsúlyozzák (ha szükség van rá, akkor persze ebben a szerepben is helyt állnak), inkább egyfajta biztonsági szolgáltatást nyújtanak, segítenek a civileknek vigyázni magukra és egymásra.

A KP3 másik, kisebb, de említendő része a Szomszédsági Házfelügyelői program, amely folytatja és kiterjeszti az MNP III. keretében megindított, biztonsági feladatokat is ellátó házfelügyelői rendszert a közbiztonsági szempontból kritikusnak vagy veszélyeztetettnek minősülő önkormányzati tulajdonú lakóépületekben.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!