Hogyan és milyen esetben biztosít szájmaszkot a Józsefvárosi Önkormányzat?

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

  Hogyan és milyen esetben biztosít szájmaszkot a Józsefvárosi Önkormányzat?
Kérjük, hogy a köztereken és üzletekben takarják el szájukat és orrukat maszkkal, sállal vagy kendővel!

A koronavírus megelőzésének leghatékonyabb módja, ha megfelelő távolságot tartunk egymástól és betartjuk a higiéniai előírásokat, amelyekről itt olvashat részletesen. Kérjük a józsefvárosiakat, hogy minden esetben, amikor a köztereket használják, vásárolni mennek vagy ügyet intéznek, takarják el szájukat és orrukat maszkkal, sállal vagy kendővel! Ebben az önkormányzat a következő segítséget tudja nyújtani.

Egyszerhasználatos maszkok

A Józsefvárosi Önkormányzatnak elsősorban egyszer használatos sebészeti maszkok állnak rendelkezésére (ezek jelentős részét adományba kaptuk), bár folyamatosan törekszünk tartalékainkat többször használatos maszkokkal is feltölteni (melyet a járvánnyal kapcsolatos védekezésre létrehozott szolidaritási alapból finanszírozunk). Az egyszer használatos sebészeti maszkok pár óráig, legfeljebb egy napig hatékonyak, és nem elsősorban a használójukat, hanem a velük egy légtérben tartózkodó másik embert védik meg.

Ezeket a maszkokat elsősorban azoknak a munkatársainknak és önkénteseinkek biztosítjuk, akik közvetlenül ügyfelekkel dolgoznak vagy nem tudják munkájukat otthon végezni – ide tartoznak többek között a szociális és egészségügyi dolgozók.

Egyszer használatos sebészeti maszkot a lakosság számára csak bizonyos meghatározott esetekben tudunk biztosítani. Ide tartoznak a következő helyzetek: 1) a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati ablaka előtt sorban állók 2) hétvégén a Teleki téri piac használói 3) kísérleti jelleggel az április 25-26-i hétvégén az Orczy-park használói. Ezekben az esetekben a maszkokat természetesen ingyenesen biztosítjuk.

Mosható maszkok

Korlátozott számban és kizárólag rászoruló emberek számára rendelkezésre állnak mosható és környezetbarát szájmaszkok is, amelyeket adományba kapott önkormányzatunk. Amennyiben valakinek szüksége van maszkra és nem tudja beszerezni, igényét az önkormányzat zöld számán (06-80-277-256) vagy ezen az űrlapon tudja jelezni. Az ilyen módon “rendelt” maszkokat önkénteseink juttatják el az igénylőhöz, amikért nem kell fizetni.

Vigyázzon magára és másokra!

Kérjük, hogy ha megengedheti magának, hogy maszkot vásároljon vagy készíteni tud saját magának és családjának, akkor gondoskodjon saját és környezete védelméről. Így az önkormányzat által terjesztett maszkok valóban a leginkább rászorulókhoz jutnak el. Köszönjük megértésüket!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!