Fertőtlenítés a járvány alatt

event_available Utolsó frissítés:

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóság folyamatosan fokozott hangsúlyt fektet a közterületek takarítására, fertőtlenítésére.

Kollégáink kézi erővel a hét összes napján takarítják, fertőtlenítik a közterületeinket, a járdaszakaszokat, az utcabútorokat, melyen felül a járvány következményeinek enyhítésére az összes gépi erőnket is bevetjük. Jelenleg a fertőtlenítő tevékenységet 2 önjáró takarítógép nagynyomású mosó adapterrel és 1 tehergépjárműre szerelt nagynyomású mosó berendezéssel napi rendszerességgel két műszakban folytatjuk.

A Józsefváros tulajdonában lévő közterületek fertőtlenítésén túl kiemelt figyelmet fordítunk a bölcsődék, óvodák és iskolák előtti járdaszakaszok, valamint a gyógyszertárak, élelmiszerboltok, piacok, idősotthonok, és hajléktalanszállók előtti járdaszakaszok fertőtlenítésére is.

A gépi takarítás, fertőtlenítési tevékenységén túl a kézi takarítás rendszeressége a korábban megszokottak szerint történik, ami azt jelenti, hogy munkatársaink Józsefváros valamennyi útszakaszát, a tereket és a parkokat is rendszeresen takarítják, illetve ürítik a közterületi szemetes edényeket is. Ez azt jelenti, hogy munkatársaink heti rendszerességgel továbbra is ellátják a takarítási és hulladékgyűjtő edények ürítési feladatait.

A fertőtlenítési tevékenységünket magyar gyártmányú probiotikus készítménnyel mikrobakeverékével teljesen környezetbarát készítménnyel hajtjuk végre, ami sem emberre, sem állatra, sem a környezetre nem veszélyes.

Az ingatlanok előtti járdaszakaszok takarítási kötelezettségét a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012 (XII.29) kormányrendelet, valamint a Budapest VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének a közterületek, ingatlanok rendjéről és a köztisztaságról szóló 62/2007. (XI.13.) rendelet 4. § (1) bekezdés a) pontja határozza meg. Ezen pont alapján: „az ingatlan és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét-és gyommentesítéséről, hóeltakarításáról és síkosság mentesítéséről”, a rendelet 4. § (1) bekezdésben meghatározottak szerint az ingatlan tulajdonosa, kezelője, illetőleg haszonélvezője használója vagy a bérlője köteles gondoskodni.”

A takarítási munkák jelentősen hozzájárulnak a koronavírus járvány lassításához, ezért kérjük minden ingatlan tulajdonosát, kezelőjét illetőleg haszonélvezőjét, használóját vagy a bérlőjét, hogy az ingatlan előtti járdaszakaszt folyamatosan takarítsák, ezzel is biztosítva Józsefváros közterületeinek tisztaságát.

A járvány ideje alatt a fertőtlenítés útvonalainkról az alábbi elérhetőségen kaphatnak tájékoztatót a lakosok:
http://jgk.hu/hirek/61-lakossagi-tajekoztato-takaritasi-fertotlenitesi-tevekenysegrol

Köztisztasággal kapcsolatos panaszaikat, bejelentéseiket az alábbi elérhetőségeken várjuk:

Telefon: 06-1-782-3537

E-mail: varosuzemeltetes@jgk.hu

Applikáció: Józsefváros app

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatósága vállalja, hogy a felügyelete alá tartozó területeken a bejelentett köztisztasági problémákat 48 órán belül orvosolja.

Munkatársaink emellett rendszeresen értesülnek a jarokelo.hu nonprofit honlapon tett lakossági bejelentésekről is.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!