Fertőtlenítés a járvány alatt

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

  Fertőtlenítés a járvány alatt
A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóság folyamatosan fokozott hangsúlyt fektet a közterületek takarítására, fertőtlenítésére.

Kollégáink kézi erővel a hét összes napján takarítják, fertőtlenítik a közterületeinket, a járdaszakaszokat, az utcabútorokat, melyen felül a járvány következményeinek enyhítésére az összes gépi erőnket is bevetjük. Jelenleg a fertőtlenítő tevékenységet 2 önjáró takarítógép nagynyomású mosó adapterrel és 1 tehergépjárműre szerelt nagynyomású mosó berendezéssel napi rendszerességgel két műszakban folytatjuk.

A Józsefváros tulajdonában lévő közterületek fertőtlenítésén túl kiemelt figyelmet fordítunk a bölcsődék, óvodák és iskolák előtti járdaszakaszok, valamint a gyógyszertárak, élelmiszerboltok, piacok, idősotthonok, és hajléktalanszállók előtti járdaszakaszok fertőtlenítésére is.

A gépi takarítás, fertőtlenítési tevékenységén túl a kézi takarítás rendszeressége a korábban megszokottak szerint történik, ami azt jelenti, hogy munkatársaink Józsefváros valamennyi útszakaszát, a tereket és a parkokat is rendszeresen takarítják, illetve ürítik a közterületi szemetes edényeket is. Ez azt jelenti, hogy munkatársaink heti rendszerességgel továbbra is ellátják a takarítási és hulladékgyűjtő edények ürítési feladatait.

A fertőtlenítési tevékenységünket magyar gyártmányú probiotikus készítménnyel mikrobakeverékével teljesen környezetbarát készítménnyel hajtjuk végre, ami sem emberre, sem állatra, sem a környezetre nem veszélyes.

Az ingatlanok előtti járdaszakaszok takarítási kötelezettségét a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012 (XII.29) kormányrendelet, valamint a Budapest VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének a közterületek, ingatlanok rendjéről és a köztisztaságról szóló 62/2007. (XI.13.) rendelet 4. § (1) bekezdés a) pontja határozza meg. Ezen pont alapján: „az ingatlan és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét-és gyommentesítéséről, hóeltakarításáról és síkosság mentesítéséről”, a rendelet 4. § (1) bekezdésben meghatározottak szerint az ingatlan tulajdonosa, kezelője, illetőleg haszonélvezője használója vagy a bérlője köteles gondoskodni.”

A takarítási munkák jelentősen hozzájárulnak a koronavírus járvány lassításához, ezért kérjük minden ingatlan tulajdonosát, kezelőjét illetőleg haszonélvezőjét, használóját vagy a bérlőjét, hogy az ingatlan előtti járdaszakaszt folyamatosan takarítsák, ezzel is biztosítva Józsefváros közterületeinek tisztaságát.

A járvány ideje alatt a fertőtlenítés útvonalainkról az alábbi elérhetőségen kaphatnak tájékoztatót a lakosok:
http://jgk.hu/hirek/61-lakossagi-tajekoztato-takaritasi-fertotlenitesi-tevekenysegrol

Köztisztasággal kapcsolatos panaszaikat, bejelentéseiket az alábbi elérhetőségeken várjuk:

Telefon: 06-1-782-3537

E-mail: varosuzemeltetes@jgk.hu

Applikáció: Józsefváros app

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatósága vállalja, hogy a felügyelete alá tartozó területeken a bejelentett köztisztasági problémákat 48 órán belül orvosolja.

Munkatársaink emellett rendszeresen értesülnek a jarokelo.hu nonprofit honlapon tett lakossági bejelentésekről is.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!