A mentor program tavaszi mérlege

event_available Utolsó frissítés:

A VIII. kerületi családok számára a számítógépek hiánya okozta a legnagyobb problémát, amelyet adományokból, egyéb felajánlásokból próbált a Kesztyűgyár Közösségi Ház pótolni.

Március hónapban tovább folytatódott a Kesztyűgyár Közösségi Házban a Mentor program, ahová a megszokott módon a környező iskolákból érkeztek tanulók, általános, és középiskolás korcsoportból. A tanulók többsége a házi feladatban, a tananyag megértésében, írás vagy szóbeli feladatok gyakorlásában kért segítséget, illetve érettségi vizsgára is érkeztek felkészülni a diákok. Március közepétől azonban a megszokott személyes órákat hirtelen online felületre kellett átvinnünk a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt, így előtérbe kerültek a különböző kommunikációs applikációk, és üzenetküldő programok. A Mentor programmal együttműködő családok nagy része nem volt felkészülve az online tanulásra, sem eszközök terén, sem felhasználói tudás szintjén. A VIII. kerületi családok számára számítógépek hiánya okozta a legnagyobb problémát, amelyet adományokból egyéb felajánlásokból próbált a Kesztyűgyár Közösségi Ház pótolni. Az átállás első időszaka nem volt zökkenőmentes, az időpontok, a mindkét fél számára használható kommunikációs platformok, a feladatok online formában való átalakítása rengeteg időt, és energiát vett igénybe. Azonban április, május hónapban már gördülékenyen folyt a közös munka. Azt tapasztaltuk, hogy egyre több feladattal, kérdéssel keresik fel a gyerekek a segítő tanárokat. Ennek az oka részben az iskolai feladatok határidőre való visszaküldése miatt lehetett. Másrészt azoknál a tanulóknál, akik már lemaradásban voltak, ebben az időszakban talán még inkább úgy érezték egyedül vannak a kérdéseikkel, és talán jobban megérezték a segítő tanárok támogató jelenlétét is.

Június hónaptól újra személyesen várjuk a diákokat. A tanév végét megelőző két hétben sok tanuló kapott még lehetőséget javításra, vagy a pótvizsgák elkerülésére, így megpróbáljuk támogatni ezeket a diákokat, és csökkenteni a lemaradásukat az adott tananyagban. A nyári szünetben is várjuk azokat a diákokat, akik korábbi lemaradásaikat szeretnék pótolni, vagy készülnek a pótvizsgára. Reméljük, hogy továbbra is bizalommal fordulnak hozzánk a segítségre szoruló családok. Általános iskolai, és középiskolai szintű felkészítésben is állunk a diákok segítségére, minden nap a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!