Közönségszavazás: Józsefvárosi Közösségekért kitüntetés

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Közönségszavazás: Józsefvárosi Közösségekért kitüntetés

Döntse el Ön, ki kapja ebben az évben a “Józsefvárosi Közösségekért” kitüntetést!

Józsefvárosban egy új díj került megalapításra, melynek neve “Józsefvárosi Közösségekért”. A kitüntetésben a Józsefváros érdekében kifejtett áldozatos tevékenység elismeréseként olyan civil és közösségi munkát végző szervezetek, magánemberek, informális közösségek részesülnek, akik a társadalmi igazságosságért, egyenlőségért, befogadásért, Józsefváros biztonságáért és a környezeti fenntarthatóságért végzett munkájukban értek el kiemelkedő eredményt.

A díjra bárki tehetett jelölést, a díjazottak kiválasztása pedig közönségszavazással történik, amelyben minden józsefvárosi lakos részt vehet.

Kérjük, csak akkor szavazzon, ha Ön józsefvárosi lakos. Mindenkinek egy szavazata van!

Az online szavazáshoz gmailes címmel be kell jelentkezni, amelyet az Önkormányzat nem lát, ez csupán annak biztosítására szükséges, hogy egy címről csak egy szavazat érkezzen. SZAVAZATÁT EZEN AZ ŰRLAPON ADHATJA LE >>>

A díjra összesen 12 jelölés érkezett, amely közül az itt szereplő közösségek és magánszemélyek fogadták el a jelölést:

Strbik Ágnes: 30 éve él családjával a kerületben. 2002-tól 2006-ig a Szociális Bizottság külsős tagjaként ismerkedett meg az Önkormányzat működésével. Több civil szervezet tevékenysége által egyre jobban megszerette és aktívan részt vett a kerületben folyó munkákban. Így történt, hogy a Józsefvárosi Gazdálkodási Központban helyezkedett el, ahol házkezelő referensként dolgozik. A mai napig, amikor lakókkal találkozik és megismerik, jó érzéssel gondol arra, hogy mindig szívén viselte a bérlők gondjait, tájékoztatásukat. Hobbija a festészet, a kerület nagyon sok pontján volt lehetősége kiállítás megrendezésére. Sokak falán képei díszítik otthonukat. A Ciklámen klub tagjaként a tánccsoportban több fellépésen vesz részt és festőszakkört is vezet a klubban.

Rosa Parks Alapítvány – Láthatatlan Tanoda: https://www.rosaparks.hu/lathatatlan-tanoda/

Pneuma Szöv.: https://pneumaszov.org/hu/

Molnár György:  A Népszínház utcában született 66 évvel ezelőtt, három év kihagyást leszámítva azóta is itt él a Csarnok-negyedben, igazi józsefvárosi lokálpatriótának tartja magát. A Bacsóba járt általános iskolába, a Fazekasba középiskolába, még az egyetem is ide kötötte, matematikát tanult a Múzeum körúton. Később közgazdász kutató lett, most is egy volt akadémia intézetben dolgozik, elsősorban a munkaerőpiac peremén élők helyzetével, a szegénységgel foglalkozik. 10 éve önkéntes szakértője a Kiúprogramnak, amely szegénységben élő emberek, elsősorban romák számára nyújt támogatást családi vállalkozás indításához.

13 évig volt önkormányzati képviselő a kerületben, egyik kezdeményezője és kidolgozója volt a Magdolna negyed programnak, amely az első közösségi részvételt támogató városfejlesztési programok közé tartozott Magyarországon. Városfejlesztési és lakásügyi tanácsnokként szerepe volt a Corvin-sétány program elindításában, vezette a lakáspályázati rendszer kidolgozását (korábban csak sorsolásos lakáspályázat volt a kerületben), a szociális lakbér bevezetését. Mindig az vezérelte, hogyan tudna a legtöbbet segíteni a legnehezebb helyzetben élőknek.

Igazán jól közösségben szeret és tud dolgozni. Részt vett a Közöd Civil Társaság munkájában és egyik alapítója, elnökségi tagja a C8 Egyesületnek. Munkája mellett jelenleg a polgármester tanácsadója.

Józsefvárosi Polgárőrség és KÖTE: https://www.facebook.com/jozsefvarosipolgarorsegeskote/

Iványi Gábor és az Oltalom Karitatív Egyesület: https://oltalom.hu/

Én/Idő Program: https://www.facebook.com/enidohely/

C8 – Civilek Józsefvárosért: https://www.facebook.com/civilekjozsefvarosert/

A közönségszavazás 2020. augusztus 31-ig tart.

Ebben az évben a kitüntetést 2 díjazott kaphatja meg, szavazategyenlőség esetén az önkormányzat illetékes bizottsága dönt.

Az online szavazáson kívül személyesen is leadhatja szavazatát a Polgármesteri Hivatal előterében található dobozba ügyfélfogadási időben: Budapest 1082 Baross u. 63-67. Aktuális ügyfélfogadás: https://old.jozsefvaros.hu/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!