Józsefvárosi kerékpáros kisokos

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefvárosi kerékpáros kisokos

A kisokos célja, hogy segítse a kerékpárral közlekedőket Józsefvárosban.

Az ingyenes kiadvány a Magyar Kerékpárosklubbal együttműködésben született és megtalálható az önkormányzat intézményeiben, valamint kerületi közösségi terekben.

A kisokos nyomdakész formában innen is letölthető >>>

A kisokos kis méretben itt letölthető >>>

Sokszor furcsa számomra, hogy “a” biciklis polgármesterként vagyok ismert még mindig sokak szemében. Számomra a kerékpározásban nincsen semmi szokatlan, vagy különleges, olyan természetességgel épült be a mindennapjaimba, hogy nehéz elképzelni máshogy az életemet. Amikor politikus lettem, sokan tanácsolták, hogy üljek át autóba, mert az “illik” egy polgármesterhez. De nekem a bicikli munkaeszközöm is: megállítanak az utcán, látom, hol szorul javításra az út, rögtön szembejönnek az örömök-gondok. A legnagyobb öröm pedig az lesz, ha minél többen választhatjuk majd a biciklizést, itt Józsefvárosban is. (Pikó András, Józsefváros polgármestere)

Régebben bicikliztem, aztán azért tértem át a rollerre, mert praktikus, könnyen összecsukható, ráadásul kis helyen elfér. Sajnos a testedzés nehezen építhető be a mindennapjaimba, így viszont mégis becsempészhető az életembe. Nagyon jól esnek a pozitív visszajelzések is, ahogy az emberek rám mosolyognak az utcán. Lehet, hogy a rollerezés a titka az örök fiatalságnak! (Hátha!) (Szili-Darók Ildikó, Józsefváros alpolgármester)

Amikor Berlinben éltünk, mindenhova kerékpárral jártunk, és a kisfiam is a bicikli gyerekülésén utazott. Azóta arról álmodom, hogy ez egyszer idehaza is lehetséges lesz: biztonságosan bringázni egy jó levegőjű, zöld városban. Elég messziről indultunk, de most már Budapest és Józsefváros is ebbe az irányba halad. Jobb későn, mint soha. Nyergeljünk fel! (Dr. Erőss Gábor, Józsefváros alpolgármestere)

Bár józsefvárosi otthonunkból korábban is átszeltem Budapestet hétvégi kerékpártúrák alkalmával, Hollandiában lettem igazi bringás. Itt kaptam rá az érzésre, hogy lehet ilyen szabadsággal élni, gyorsan és kényelmesen, pláne egy holland “nagyi bringán”. Éveket éltem Hollandiában, de voltam napi bringás Brüsszelben és Zürichben is, és láttam, milyen egy olyan város, ahol a közlekedés nem csak a jelen igényeit, hanem a jövőt is szolgálja. A bringázás a városról alkotott víziómat is kifejezi: szabad, emberi, zöld, fenntartható. Az év 365 napján! (Rádai Dániel, Józsefváros alpolgármestere)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!