Kisokos önkénteseknek koronavírus idején

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

  Kisokos önkénteseknek koronavírus idején
A kisokost a Józsefvárosi Önkormányzat Közösségi Részvételi Irodájának önkéntesei és munkatársai írták.

Tapasztalatainkat a 2020 március és június között a koronavírus miatt bevezetett korlátozások során szereztük és szeretnénk ezeket megosztani másokkal is, ha hasonlóan nehéz helyzetbe kerülnek – vagy ha ismét visszatérnek hasonló korlátozások.

Józsefvárosban önkénteskedni nagyon jó, érdekes, színes, néha nehéz, de legtöbbször inkább szívmelengető feladat. Nagyon sok érdekes és értékes emberrel ismerkedhet meg, sőt, ami még jobb: segíthet is nekik a koronavírus sújtotta, nehéz helyzetben. A végén többet fog kapni az önkénteskedéstől, mint amit beletett – sokkal többet, mint az elején gondolná.

A legfontosabb tudnivalókat összegyűjtöttük ebben a kisokosban: mire vállalkozik, mire érdemes figyelni, milyen feladatok lesznek, és a korábbi önkénteseknek milyen tapasztalataik voltak a koronavírus 2020 tavaszi hulláma alatt.

Látni fogja mennyiféle munkába lehet becsatlakozni, de az biztos, hogy önkéntesként szinte minden esetben emberekkel fog találkozni. Ezért kéjük, hogy figyeljen oda, hallgassa meg, legyen türelmes, ne siessen, ne rohanjon. Amikor egy idősebb józsefvárosi két-három hete nem mozdulhat ki a járvány miatt a lakásából és a gyermekeivel is csak telefonon tud beszélni a nagy távolság miatt, vagy még azt sem, a neki nyújtott segítségnek, támogatásnak az is része, hogy megálljon a bevásárlás előtt és/vagy után 5-10 percre, hogy megkérdezze, hogy érzi magát, hogy telnek a napjai, mivel foglalkozik, stb.

Reméljük, hasznosnak találja mindenki ezt a rövid útmutatót.

A kisokos innen letölthető >>>

Jelentkezés önkéntesnek itt! >>>

Ha szeretne velünk kapcsolatba lépni, keressen minket bátran a reszvetel@jozsefvaros.hu email címen!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!