Milyen kerületben szeretnénk élni? Lakossági fórum

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Milyen kerületben szeretnénk élni? Lakossági fórum

2020. november 5-én (csütörtökön) 18 és 20 óra között a Polgármesteri Hivatal 300-as termében (Baross utca 63-67.)

Résztvevők:

Sárkány Csilla – vezérigazgató, RÉV8 Zrt.

Barta Ferenc – főépítész

Rádai Dániel  – alpolgármester

Online közvetítés: facebook.com/jozsefvaros.hu

Milyen legyen kerületünk 5-10 év múlva? – sokunkat foglalkoztat ez a kérdés.

Egy kerület középtávú fejlesztési terveit az Integrált Településfejlesztési Stratégia határozza meg. A stratégia célja, hogy kijelölje a fejlesztési irányokat és a megvalósításukhoz szükséges akciókat és forrásokat.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2015-ben fogadott el egy stratégiát, melynek felülvizsgálata aktuálissá vált, mivel:

–              a hatályos Stratégiában a kerület egyes negyedeire fejlesztési célok nem kerültek meghatározásra, valamint az elfogadástól eltelt 5 év alatt az anyagban kijelölt akcióterületek részben változtak, vagy az akcióterületi programok részben megvalósultak;

–              a hatályos dokumentumban felsorolt projektek közül több már megvalósult, módosult vagy más okból nem releváns;

–              időközben elkészült Józsefváros új Településfejlesztési Koncepciója is, melyben új célok is meghatározásra kerültek;

–              elfogadásra került Józsefváros Smart City Stratégiája;

–              kiemelt kormány-beruházások katalizátor hatása megjelent egyes területeken;

–              az új önkormányzati vezetés céljait, fejlesztési irányait szükséges beépíteni az anyagba.

Az aktualizált Integrált Településfejlesztési Stratégia  lesz a kerület továbbfejlődésének irányadó dokumentuma, ami középtávon meghatározza a kerületben megvalósuló fejlesztéseket.

A tervezet elérhető a Városépítészeti Iroda oldalán: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/208

A tervezet közérthető összefoglalóját itt olvashatja: https://old.jozsefvaros.hu/hir/75473/az-integralt-teruletfejlesztesi-strategia-kozertheto-osszefoglaloja

Egy településfejlesztési stratégia csak úgy lehet eredményes, ha összhangban áll a helyi lakosság érdekeivel, ezért a stratégia felülvizsgálati folyamatában számítunk az Ön véleményére is! Célunk minden érdeklődő javaslatainak meghallgatása, elképzelésének figyelembevétele, hogy ne csak a tervezési folyamat végén, véleményezőként találkozzon a tervvel, hanem készítési folyamatának is aktív részese lehessen.

Jöjjön el fórumunkra, ahol ismertetjük a felülvizsgálati anyag tartalmát, szóljon hozzá, ismertesse javaslatait!

Az Integrált Település Stratégia felülvizsgálatával kapcsolatban az Önkormányzat írásban is fogadja a lakosság, a kerületi civil szervezetek, gazdálkodó szervezetek, egyházi és vallási szervezetek képviselőinek véleményét is.

Írásbeli észrevételt, javaslatot – név, lakcím és/vagy e-mail cím megadása mellett – a Városépítészeti Irodának címezve lehet megfogalmazni 2020. november 20-ig az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

–             Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat, Városépítészeti Iroda 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

–            partnersegi@jozsefvaros.hu

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!