Milyen kerületben szeretnénk élni? Lakossági fórum

event_available Utolsó frissítés:

2020. november 5-én (csütörtökön) 18 és 20 óra között a Polgármesteri Hivatal 300-as termében (Baross utca 63-67.)

Résztvevők:

Sárkány Csilla - vezérigazgató, RÉV8 Zrt.

Barta Ferenc - főépítész

Rádai Dániel  - alpolgármester

Online közvetítés: facebook.com/jozsefvaros.hu

Milyen legyen kerületünk 5-10 év múlva? - sokunkat foglalkoztat ez a kérdés.

Egy kerület középtávú fejlesztési terveit az Integrált Településfejlesztési Stratégia határozza meg. A stratégia célja, hogy kijelölje a fejlesztési irányokat és a megvalósításukhoz szükséges akciókat és forrásokat.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2015-ben fogadott el egy stratégiát, melynek felülvizsgálata aktuálissá vált, mivel:

-              a hatályos Stratégiában a kerület egyes negyedeire fejlesztési célok nem kerültek meghatározásra, valamint az elfogadástól eltelt 5 év alatt az anyagban kijelölt akcióterületek részben változtak, vagy az akcióterületi programok részben megvalósultak;

-              a hatályos dokumentumban felsorolt projektek közül több már megvalósult, módosult vagy más okból nem releváns;

-              időközben elkészült Józsefváros új Településfejlesztési Koncepciója is, melyben új célok is meghatározásra kerültek;

-              elfogadásra került Józsefváros Smart City Stratégiája;

-              kiemelt kormány-beruházások katalizátor hatása megjelent egyes területeken;

-              az új önkormányzati vezetés céljait, fejlesztési irányait szükséges beépíteni az anyagba.

Az aktualizált Integrált Településfejlesztési Stratégia  lesz a kerület továbbfejlődésének irányadó dokumentuma, ami középtávon meghatározza a kerületben megvalósuló fejlesztéseket.

A tervezet elérhető a Városépítészeti Iroda oldalán: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/208

A tervezet közérthető összefoglalóját itt olvashatja: https://old.jozsefvaros.hu/hir/75473/az-integralt-teruletfejlesztesi-strategia-kozertheto-osszefoglaloja

Egy településfejlesztési stratégia csak úgy lehet eredményes, ha összhangban áll a helyi lakosság érdekeivel, ezért a stratégia felülvizsgálati folyamatában számítunk az Ön véleményére is! Célunk minden érdeklődő javaslatainak meghallgatása, elképzelésének figyelembevétele, hogy ne csak a tervezési folyamat végén, véleményezőként találkozzon a tervvel, hanem készítési folyamatának is aktív részese lehessen.

Jöjjön el fórumunkra, ahol ismertetjük a felülvizsgálati anyag tartalmát, szóljon hozzá, ismertesse javaslatait!

Az Integrált Település Stratégia felülvizsgálatával kapcsolatban az Önkormányzat írásban is fogadja a lakosság, a kerületi civil szervezetek, gazdálkodó szervezetek, egyházi és vallási szervezetek képviselőinek véleményét is.

Írásbeli észrevételt, javaslatot - név, lakcím és/vagy e-mail cím megadása mellett - a Városépítészeti Irodának címezve lehet megfogalmazni 2020. november 20-ig az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

-             Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat, Városépítészeti Iroda 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

-            partnersegi@jozsefvaros.hu

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!