Keressük Józsefváros őrangyalait!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

  Keressük  Józsefváros őrangyalait!
Jelentkezzen önkéntesnek, adományozzon vagy támogassa a kerületi Szolidaritási Alapot! Már kevéssel is sokat tudunk segíteni.

Idén sokaknak jut kevesebb: a járvány következtében Józsefvárosban sokan elvesztették munkájukat, megélhetésüket. Számukra az idei tél sokkal nehezebb lesz, mint a korábbiak.

A jó hír az, hogy már kevéssel is sokat tudunk nekik segíteni: keressük azokat a kerületi vállalkozásokat, civil közösségeket és magánembereket, akik Józsefváros őrangyalaiként erejükhöz mérten tudnak azért tenni, hogy az idei nehéz tél könnyebb legyen a legszegényebbek számára. Tavasszal már megmutattuk: A józsefvárosiak összefogásának köszönhetően a rászoruló kerületiek jelentős segítséget kaptak a járvány első hulláma idején. Most újra itt az ideje, hogy Józsefváros összefogjon: a Szolidaritási Alap támogatásával, tartós élelmiszer és tisztítószer adományozásával, vagy akár önkéntes munkával is hozzájárulhatnak közös erőfeszítéseinkhez.

A Szolidaritási Alap támogatása:

A Józsefvárosi Önkormányzat Szolidaritási Alapot hozott létre a járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek megsegítésére, védőfelszerelések és fertőtlenítőszerek vásárlására. Az erre a célra elkülönített bankszámla, ahova cégek és magánemberek felajánlásait várjuk: 11784009-15508009-10010000 (OTP Bank)

IBAN: HU88 1178 4009 1550 8009 1001 0000 (OTP Bank)

SWIFT kód: OTPVHUHB

Kérjük, az utalást lássák el névvel, a közlemény rovatba pedig kérjük írják be: „koronavírus”.

Tartós élelmiszer adományozása:

A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központnak küldött tisztálkodószer- és tartós élelmiszer-adományból munkatársaink folyamatosan állítják össze és osztják szét azokat a csomagokat, amiket a legszegényebb egyedülállók és családok kapnak a kerületben.

Kőris utcai telephelyünkön előzetes egyeztetés után az alábbi felajánlásokat fogadjuk: tészta, liszt, olaj, konzerv, cukor, rizs, só, zacskós leves, egyéb alapélelmiszerek, tisztálkodószerek, tisztasági betét, fertőtlenítő.

Cím: Kőris u. 35.

Nyitvatartás: hétfő: 14-17 óra, kedd: 9-14 óra, csütörtök: 9-14 óra

Előzetes egyeztetés: adomany@jszszgyk.hu, 06-20 267-0744

Jelentkezés önkéntesnek:

Kerületi önkénteseink egyre bővülő csapata aktív részt vállal a járvány idején és azon túl is a közösségi segítségnyújtásban: az adományok pakolásával, időseknek való bevásárlással és segítségnyújtással, plakátolással és számtalan változatos feladat vállalásával segítik és erősítik a közösséget.

Jelentkezés: bit.ly/onkentes8

Digitális tanuláshoz szükséges eszközök adományozása

A Kesztyűgyár Közösségi Ház azoknak gyűjt, akik nehezített körülmények között indultak neki az online oktatásnak. Az általános iskolák nem zártak be, de sokan így is arra kényszerülnek, hogy otthon maradjanak, a középiskolásokról nem is beszélve. Tudjuk, hogy sokan nehezített körülményekkel indultak neki az online oktatásnak, így ezúttal nekik is szeretnének segíteni. Éppen ezért használt laptopokat, telefonokat és tableteket gyűjtenek nyolcadik kerületi hátrányos helyzetű családok számára.

Részletek a digitális eszközök adományozásáról itt >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!