Civil szerveződések és önkormányzatok – Online kerekasztal-beszélgetés

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Civil szerveződések és önkormányzatok – Online kerekasztal-beszélgetés

Mikor? 2021. február 25. csütörtök 18-19.30h Hol? Zoom és Józsefvárosi Önkormányzat Facebook oldal élő közvetítés

Budapest VIII. kerülete mindig is otthona volt rengeteg civil szervezetnek, önszerveződő közösségnek és aktivista eseménynek, mégis a Józsefvárosi Önkormányzat 2020 decemberében rendezte csak azt a 30 éves tartozását, hogy elfogadta a kerület első Civil Stratégiáját, mely itt olvasható: https://old.jozsefvaros.hu/civil/75655/az-onkormanyzat-elfogadta-jozsefvaros-civil-strategiajat. Ezt az örömteli eseményt egy közös tanulással és tapasztalatcserével szeretnénk megünnepelni budapesti önkormányzatok és a témában jártas civil szerveződések bevonásával, amely reményeink szerint hozzásegít minket itt, a VIII. kerületben, hogy új fejezetet nyit a civil szervezetek és szerveződések és az önkormányzat között.

Kerekasztal-beszélgetésünkön meghívott vendégeink segítségével beszélgetünk a következő témákról: Mit várnak a civil szervezetek az önkormányzatoktól? Mit várnak az önkormányzatok a civil szervezetektől? Civil kerekasztalok és egyeztető fórumok – mi ezeknek a célja és értelme? Önkormányzati szolgáltatások kiszervezése civil szervezeteknek – előnyök és hátrányok? Érdekvédelem vagy együttműködés? Milyen akadályai és jó példái vannak az együttműködésnek?

Meghívott vendégek:

Móra Veronika – Ökotárs Alapítvány (Civilizáció koalíció)

Merényi Miklós – K-Monitor

G. Szabó Dániel – Fővárosi Önkormányzat Koordinációs Főosztály, főosztályvezető

Radó Gábor – XIII. kerületi Önkormányzat, civil referens

Moderátor: Udvarhelyi Tessza (Józsefvárosi Önkormányzat, Közösségi Részvételi Iroda)

Hogyan tud részt venni?

Csatlakozzon hozzánk a Zoom segítségével közvetített eseményben, hogy élőben is tudjon kérdéseket feltenni a meghívott vendégeknek, vagy élőben a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook-oldalán.

A beszélgetésről készült videót itt tekintheti meg: https://www.facebook.com/jozsefvaros.hu/videos/928588717708068

További információ: reszvetel@jozsefvaros.hu

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!