Civil szerveződések és önkormányzatok – Online kerekasztal-beszélgetés

event_available Utolsó frissítés:

Mikor? 2021. február 25. csütörtök 18-19.30h Hol? Zoom és Józsefvárosi Önkormányzat Facebook oldal élő közvetítés

Budapest VIII. kerülete mindig is otthona volt rengeteg civil szervezetnek, önszerveződő közösségnek és aktivista eseménynek, mégis a Józsefvárosi Önkormányzat 2020 decemberében rendezte csak azt a 30 éves tartozását, hogy elfogadta a kerület első Civil Stratégiáját, mely itt olvasható: https://old.jozsefvaros.hu/civil/75655/az-onkormanyzat-elfogadta-jozsefvaros-civil-strategiajat. Ezt az örömteli eseményt egy közös tanulással és tapasztalatcserével szeretnénk megünnepelni budapesti önkormányzatok és a témában jártas civil szerveződések bevonásával, amely reményeink szerint hozzásegít minket itt, a VIII. kerületben, hogy új fejezetet nyit a civil szervezetek és szerveződések és az önkormányzat között.

Kerekasztal-beszélgetésünkön meghívott vendégeink segítségével beszélgetünk a következő témákról: Mit várnak a civil szervezetek az önkormányzatoktól? Mit várnak az önkormányzatok a civil szervezetektől? Civil kerekasztalok és egyeztető fórumok – mi ezeknek a célja és értelme? Önkormányzati szolgáltatások kiszervezése civil szervezeteknek – előnyök és hátrányok? Érdekvédelem vagy együttműködés? Milyen akadályai és jó példái vannak az együttműködésnek?

Meghívott vendégek:

Móra Veronika – Ökotárs Alapítvány (Civilizáció koalíció)

Merényi Miklós – K-Monitor

G. Szabó Dániel – Fővárosi Önkormányzat Koordinációs Főosztály, főosztályvezető

Radó Gábor – XIII. kerületi Önkormányzat, civil referens

Moderátor: Udvarhelyi Tessza (Józsefvárosi Önkormányzat, Közösségi Részvételi Iroda)

Hogyan tud részt venni?

Csatlakozzon hozzánk a Zoom segítségével közvetített eseményben, hogy élőben is tudjon kérdéseket feltenni a meghívott vendégeknek, vagy élőben a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook-oldalán.

A beszélgetésről készült videót itt tekintheti meg: https://www.facebook.com/jozsefvaros.hu/videos/928588717708068

További információ: reszvetel@jozsefvaros.hu

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!