Nyilvános Józsefváros 2021-es költségvetési tervezete

event_available Utolsó frissítés:

A hét elejétől olvasható a kerület 2021-es tervezett költségvetése, melyet várhatóan február 25-én fogad el a Józsefvárosi Önkormányzat nevében a veszélyhelyzet alatt eljáró polgármester

A Józsefvárosi Önkormányzat honlapján a hét elejétől olvasható a kerület 2021-es tervezett költségvetése, melyet várhatóan február 25-én fogad el a Józsefvárosi Önkormányzat nevében a veszélyhelyzet alatt eljáró polgármester. Célunk, hogy a körülmények ellenére is a lehető legnagyobb átláthatóságot biztosítsuk a költségvetés tartalmával kapcsolatban, a kerületben valamennyi párt képviselőivel egyeztettünk, és részletesen bemutatjuk számukra is a költségvetést. Emellett a honlapon és felületeinken részletes tájékoztatókat teszünk közzé, márciusban pedig online fogadóórát szentelünk a kerület költségvetésének.

Míg 2020 a fenntarthatóság és felelősség éve volt, azaz célunk egy olyan költségvetés összeállítása volt, amely egyensúlyi helyzetbe hozza a jelentős egyensúlyhiánnyal küzdő kerületi gazdálkodást, az elmúlt egy év jelentősen átalakította feladatainkat és lehetőségeinket is.

Fontos megjegyezni, hogy míg a koronavírus gazdasági hatásai súlyosan érintik mind a kerületi lakók, vállalkozások, mind az önkormányzat pénzügyi helyzetét, a Józsefváros gazdálkodására mért súlyos csapás kettős: az elmúlt időszak kormányzati intézkedései ahelyett, hogy kompenzálták volna ezeket a károkat, tovább mélyítették a válságot. Ennek a kettős csapásnak a következménye, hogy 2020 végére egy 2,7 milliárd forintos hiány alakult ki, amelynek kezelésére számos döntést meg kellett hoznunk.

Nem csak az elvonások súlyos mértéke, hanem a kormányzati magatartás kiszámíthatatlansága is arra ösztönöz minket, hogy a lehető legfelelősebben gazdálkodva megvédjük a kerületet a bizonytalanságnak való kitettségtől.

Ezért a 2021-es költségvetés célja, hogy megvédjük Józsefvárost: megvédjük a koronavírus-járvány okozta gazdasági károktól, de megvédjük attól a kormányzati elvonás-sorozattól is, ami csődközeli helyzetbe sodorta a kerület költségvetését.

A költségvetés közérthető leírását itt olvashatja: Józsefváros 2021-es költségvetési tervezete

A költségvetési rendelettervezetet itt találja: költségvetés 2021

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!