Indul a GTKÉSZ módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés!

event_available Utolsó frissítés:

A Ganz negyed átalakulásának elősegítése érdekében módosítani kell az építési szabályzatot. Szóljon bele Ön is a GTKÉSZ módosításába!

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a 36/2019. (VIII.22.) önkormányzati rendeletével hagyta jóvá az Orczy út - Kőbányai út - Könyves Kálmán körút - Üllői út által határolt terület (a Ganz negyed egy része és a Tisztviselőtelep) Kerületi Építési Szabályzatát (GTKÉSZ).

A GTKÉSZ hatálya alá tartozó, a Vajda Péter utca - Orczy út - Orczy tér keleti oldala - Kőbányai út - Könyves Kálmán körút által határolt (továbbiakban: Ganz negyed) 38599/3 helyrajzi számú telek kapcsán folyó telekalakítási eljárás során megállapításra került, hogy a GTKÉSZ hatályos előírásai a telek megosztását ellehetetlenítik.

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 146/2021. (III.25.) sz. határozatában a Ganz negyed átalakulásának elősegítése érdekében a 38599/3 helyrajzi számú telket kiemelt fejlesztési területté nyilvánította és döntött a terület átalakulásának és fejlődésének elősegítése érdekében a GTKÉSZ módosításához szükséges eljárás megindításáról.

Szóljon bele Ön is a GTKÉSZ módosításába!

A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény 157. § (1) c) és (2) a) pontjának megfelelően a lakossági fórum elektronikus úton is történhet a helyi önkormányzat honlapján részletes szakmai tájékoztató közzétételével. A GTKÉSZ módosítás tervezetét ennek megfelelően megtalálják a https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/211 linken.

ÍRÁSBELI VÉLEMÉNYEZÉS

Az észrevételeket és javaslatokat a https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/211 linken található „Véleményezési adatlap” kitöltésével 2021. augusztus 6-ig várjuk:

•    papír alapon: Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Iroda (1082 Budapest, Baross u. 63-67.)

•    emailben: partnersegi@jozsefvaros.hu

elérhetőségek valamelyikén.

A jelenleg hatályos dokumentumokat a https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/139 lehet megtekinteni.

További információ:

Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

partnersegi@jozsefvaros.hu

06-1-459-2157

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!