Indul a GTKÉSZ módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Indul a GTKÉSZ módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés!

A Ganz negyed átalakulásának elősegítése érdekében módosítani kell az építési szabályzatot. Szóljon bele Ön is a GTKÉSZ módosításába!

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a 36/2019. (VIII.22.) önkormányzati rendeletével hagyta jóvá az Orczy út – Kőbányai út – Könyves Kálmán körút – Üllői út által határolt terület (a Ganz negyed egy része és a Tisztviselőtelep) Kerületi Építési Szabályzatát (GTKÉSZ).

A GTKÉSZ hatálya alá tartozó, a Vajda Péter utca – Orczy út – Orczy tér keleti oldala – Kőbányai út – Könyves Kálmán körút által határolt (továbbiakban: Ganz negyed) 38599/3 helyrajzi számú telek kapcsán folyó telekalakítási eljárás során megállapításra került, hogy a GTKÉSZ hatályos előírásai a telek megosztását ellehetetlenítik.

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 146/2021. (III.25.) sz. határozatában a Ganz negyed átalakulásának elősegítése érdekében a 38599/3 helyrajzi számú telket kiemelt fejlesztési területté nyilvánította és döntött a terület átalakulásának és fejlődésének elősegítése érdekében a GTKÉSZ módosításához szükséges eljárás megindításáról.

Szóljon bele Ön is a GTKÉSZ módosításába!

A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény 157. § (1) c) és (2) a) pontjának megfelelően a lakossági fórum elektronikus úton is történhet a helyi önkormányzat honlapján részletes szakmai tájékoztató közzétételével. A GTKÉSZ módosítás tervezetét ennek megfelelően megtalálják a https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/211 linken.

ÍRÁSBELI VÉLEMÉNYEZÉS

Az észrevételeket és javaslatokat a https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/211 linken található „Véleményezési adatlap” kitöltésével 2021. augusztus 6-ig várjuk:

•    papír alapon: Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Iroda (1082 Budapest, Baross u. 63-67.)

•    emailben: partnersegi@jozsefvaros.hu

elérhetőségek valamelyikén.

A jelenleg hatályos dokumentumokat a https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/139 lehet megtekinteni.

További információ:

Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

partnersegi@jozsefvaros.hu

06-1-459-2157

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!