Tájékoztató várandósok részére

event_available Utolsó frissítés:

dr. Ecsedi Gabriella jogász, népegészségügyi szakember, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság is tájékoztatót készített várandós nők részére, hogy fontos támpontot nyújtsanak a felkészüléshez.

A tájékoztató célja az, hogy várandós nők részére nyújtson néhány fontos támpontot, beszélgetésindító gondolatot, amelyre szükségük lehet az informált döntéshozatalhoz. Az alábbi információk, megállapítások általánosságban igazak, azonban – mivel minden anya, magzat és szülés egyedi – természetesen nem tekinthetők egyénre szabott orvosi szaktanácsnak. A várandósnak választott orvosával, illetve a szülésénél jelen levő orvossal, szülésznővel kell megbeszélnie, hogy mit szeretne és mit nem, s hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

A tájékoztatót készítette: dr. Ecsedi Gabriella jogász, népegészségügyi szakember

Tartalmát jóváhagyta: Dr. Bálint Balázs, a szülészet-nőgyógyászat országos szakfelügyelő főorvosa

A tájékoztató innen letölthető >>>

Az Országos Kórházi Főigazgatóság 2021. december 20-án valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézmény vezetője részére elküldött egy tizenhét oldalas dokumentumot “Tájékoztató a szülésről” címmel, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelkezése alapján az országosan elérhetővé kell tenni mind elektronikus, mind nyomtatott formában. A tájékoztató a családközpontú szülészeti ellátás folyamatát írja le, melynek célja, hogy várandós nők és családjuk részére nyújtson fontos információkat a szülésre való felkészüléshez.

A tájékoztató innen letölthető >>>

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!