Tájékoztató várandósok részére

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Tájékoztató várandósok részére

dr. Ecsedi Gabriella jogász, népegészségügyi szakember, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság is tájékoztatót készített várandós nők részére, hogy fontos támpontot nyújtsanak a felkészüléshez.

A tájékoztató célja az, hogy várandós nők részére nyújtson néhány fontos támpontot, beszélgetésindító gondolatot, amelyre szükségük lehet az informált döntéshozatalhoz. Az alábbi információk, megállapítások általánosságban igazak, azonban – mivel minden anya, magzat és szülés egyedi – természetesen nem tekinthetők egyénre szabott orvosi szaktanácsnak. A várandósnak választott orvosával, illetve a szülésénél jelen levő orvossal, szülésznővel kell megbeszélnie, hogy mit szeretne és mit nem, s hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

A tájékoztatót készítette: dr. Ecsedi Gabriella jogász, népegészségügyi szakember

Tartalmát jóváhagyta: Dr. Bálint Balázs, a szülészet-nőgyógyászat országos szakfelügyelő főorvosa

A tájékoztató innen letölthető >>>

Az Országos Kórházi Főigazgatóság 2021. december 20-án valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézmény vezetője részére elküldött egy tizenhét oldalas dokumentumot „Tájékoztató a szülésről” címmel, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelkezése alapján az országosan elérhetővé kell tenni mind elektronikus, mind nyomtatott formában. A tájékoztató a családközpontú szülészeti ellátás folyamatát írja le, melynek célja, hogy várandós nők és családjuk részére nyújtson fontos információkat a szülésre való felkészüléshez.

A tájékoztató innen letölthető >>>

Ha Ön józsefvárosi lakos és gyermeke született, akkor igényelje a születési támogatást! >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!