Új megállapodás születik a káptalanfüredi gyermeküdülő fejlesztése ügyében

event_available Utolsó frissítés:

Minden, a szakmai programban korábban is szereplő tétel megmaradt

A támogatás vissza nem térítendő, összege 2.124.193.700,- Ft.

Az Önkormányzat a szerződés alapján a támogatást egy összegben kapja meg, annak felhasználására a tervek szerint három közbeszerzési eljárás – tervezés, építkezés, bútorozás – eredményeként kerül sor. A közbeszerzéseket a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) fogja bonyolítani.

A felhasználás véghatárideje 2024. június 1. A reális célkitűzés tehát, hogy a tábor 2024 nyarán már fogadjon gyerekeket. Az ingatlant az Önkormányzatnak 15 évig gyermek- és sporttáborként kell  fenntartania és üzemeltetnie. A megállapodás szerint évente 20%-ot tehet ki a más célú üzemeltetés.

A támogatás a főépület megépítését és felszerelését, a tábor teljes területének megújítását, továbbá az I. ütemben megépült pavilonok energetikai szabványosítását és bebútorozását tartalmazza. Új lényegi elem, hogy amennyiben a feladat megvalósításának költségei meghaladják a támogatás összegét, a támogató vállalja, hogy a többletforrás biztosításának érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket és előterjeszti azokat a Kormánynak.

Megmaradó elemek

Gyakorlatilag minden, a szakmai programban korábban is szereplő tétel megmaradt, többek között minimum 1600 m2-es alapterületű főépület, szállás biztosítása 50 főnek, foglalkoztató terem, 500 adagos főzőkonyha és játszóterek valósulnak meg a támogatásból.

Új elemek

A pavilonok klimatizálásra kerülnek. Erősödnek a sportfunkciók, a foglalkoztató-terem beltéri sporttevékenységek végzésére is alkalmassá válik. A park új sportlehetőségekkel bővülhet, pl. futókör, további sport- és fitness-pálya, pingpongasztalok.

A megvalósítás során kiemelt figyelmet kap a megújuló energia és környezettudatos gépészeti megoldások használata. Alapvető követelmény, hogy a tábor üzemeltetése takarékos és környezetbarát legyen.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!