10 ezer oltásra buzdító plakátot szeretnénk kirakni Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

  10 ezer oltásra buzdító plakátot szeretnénk kirakni Józsefvárosban
Meghirdetjük a #10ezerplakatjozsefvarosba mozgalmat, hogy a kerület köztereire, lépcsőházaiba, postaládáiba és tájékoztató felületeire eljusson az oltás lehetőségének híre. Ehhez önkéntesek segítségét várjuk!

Elérte Magyarországot, így Józsefvárost is a koronavírus-járvány negyedik hulláma. A kórházba, lélegeztetőgépre kerülő, és a koronavírus áldozatává váló honfitársaink példája mutatja: csak az oltás jelent hatékony védelmet mind egyéni, mind közösségi szinten a járvány ellen.

Míg a beoltottak is fertőzhetnek, jóval enyhébb tünetekkel vagy tünetmentesen lehetnek túl a betegségen. A koronavírus elleni oltás mindegyik típusa biztonságos, hatékony, és életeket menthet. Józsefvárosban a rászorulók ráadásul 20 ezer forintos oltási támogatásra is jogosultak, ha 2021. december 31-ig felveszik az első két – Janssen esetében egy – védőoltást. Részletek: bit.ly/covidtamogatas

A Józsefvárosi Önkormányzat a saját erejéből mindent megtesz annak érdekében, hogy oltásra buzdítsa a kerületieket, de mi sem tudunk mindenkit elérni. Digitális felületeinket talán éppen azok nem olvassák, akik a leginkább kételkednek az oltás hatékonyságában.

Ezért döntöttünk úgy, hogy az oltás anyagi ösztönzése mellett meghirdetjük a #10ezerplakatjozsefvarosba mozgalmat. Szeretnénk a kerület köztereire, lépcsőházaiba, postaládáiba, tájékoztató felületeire a lehető legtöbb helyre eljuttatni az oltás lehetőségének hírét. Ehhez önkéntesek segítségét várjuk!

Hogyan tud segíteni?

Jelentkezzen önkéntesnek a bit.ly/onkentesleszek címen! A kinyomtatott plakátokkal és plakátolási tanácsokkal a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai fogják ellátni.

Töltse le, nyomtassa ki és helyezze ki saját lépcsőházában plakátunkat! A plakát letölthető itt: bit.ly/10ezerplakatjozsefvarosba

Ha Ön vendéglátóhely tulajdonosa, üzemeltetője, 8. kerületi közösségi hely vagy munkahely vezetője: helyezze ki a vendéglátóhelyen, az iroda közösségi tereiben az oltásra buzdító plakátot. Tájékoztassa munkatársait a kerületi oltási lehetőségekről!

A kihelyezett plakátokról készült képeket ossza meg a közösségi médiában a #10ezerplakatjozsefvarosba hashtaggel. Építsünk mozgalmat a járvány ellen, az oltás mellett!

Segítsen nekünk abban, hogy az oltással kapcsolatos információk a lehető legszélesebb körbe eljussanak: ossza meg a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook-oldalán található folyamatosan frissülő információkat! facebook.com/jozsefvaros.hu

Oltsa be magát! Vegye fel a harmadik, emlékeztető oltást. Ha még nem tette, vegye fel az első két oltást és ha rászoruló, igényelje az Önkormányzat 20 ezer forintos támogatását. Az újonnan oltakozó COVID-oltási támogatásban részesülők között 2022-ben 5-ször 150 ezer forintot sorsolunk ki. Részletek: bit.ly/covidtamogatas

A kerületi oltási hétről itt tájékozódhat: https://old.jozsefvaros.hu/hir/77215/keruleti-oltasi-het-november-22-hetfo-es-26-pentek-kozott-

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!