Együttműködésbe kezd a Józsefvárosi Önkormányzat, a NANE és a PATENT Egyesület

event_available Utolsó frissítés:

Együttműködési megállapodást írt alá a Józsefvárosi Önkormányzat, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület, és a PATENT Egyesület, melynek célja a nők elleni erőszak leküzdése és az áldozatok hatékonyabb védelme érdekében való gyakorlatok alkalmazása kerületi szinten.

A megállapodás része egy olyan modell kidolgozása, amely a nők, szexuális kisebbségek és gyermekek elleni erőszakkal szemben helyi szintű fellépést tesz lehetővé; ennek a modellnek a megvalósítása, majd utánkövetése.

Az együttműködés 2023 januárjáig tart.

Az Önkormányzat ennek során helyi szintű stratégiát és akciótervet dolgoz ki, amelyhez képzési és tanácsadási terv kapcsolódik. A képzések résztvevői az áldozatokkal kapcsolatba kerülő  kerületi szakemberek és hatóságok lesznek, akik folyamatos esetmegbeszélő, tanácsadó, egyeztető és segítségnyújtási programokba is csatlakozhatnak. A témához kapcsolódó információs anyagok pedig folyamatosan elérhetőek lesznek mind a szakemberek, mind a helyi lakosok számára az Önkormányzat felületein.

A megállapodást aláíró szervezetek feladata az önkormányzati stratégiához kapcsolódó szakmai támogatás és együttműködés a stratégia és akcióterv elkészítésében; a képzések és kapcsolódó programok megtartása, az információs anyagok rendelkezésre bocsátása. Az együttműködés az Önkormányzat számára nem jár többletköltséggel. A program megvalósulását a kerületiek és az érdeklődő közvélemény folyamatosan nyomon követhetik az Önkormányzat felületein.

Az együttműködés keretében a Józsefvárosi Önkormányzat csatlakozott a 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen nevű programsorozathoz, melynek részleteiről itt olvashatnak: https://www.facebook.com/events/359920582551840

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!