Megújul a Somogyi Béla utca

event_available Utolsó frissítés:

A képviselő-testület november 18-i ülésén döntött a 220 millió forint támogatás nyújtásáról a Fővárosi Önkormányzatnak a Somogyi Béla utca felújítására.

Mint az közismert, ötvenöt év után új, igényes karaktert kap Budapest egyik legforgalmasabb, jelentős történelmi és szellemi örökségű csomópontja, a Palotanegyed kapuja, a Blaha Lujza tér. A tér egységes arculatú, a mai városi használati igényeket kielégítő belvárosi közösségi térré alakul teraszokkal, találkozóhelyekkel és zöld szigetekkel. Az ikonikus tér a Fővárosi Önkormányzat beruházásában – a VII. és a VIII. kerületi önkormányzat szakmai támogatásával – újul meg, jelenlegi méltatlan állapotából a pezsgő városi élet központja lesz.

Az eredeti tervekben szerepelt a Somogyi Béla utca felújítása, mely végül csak opcionális tételként került bele a szerződésbe. A felújítás az utca műszaki állapota miatt és városépítészeti szempontból is indokolt és időszerű. Egy gyalogosbarát tengely jön létre a Kiscsibész tér és a megújuló Blaha Lujza tér között, a tér felújításával együtt zajló kivitelezés pedig kevésbé terhelné meg a környék lakosságát, mint egy-két évvel később az újabb lezárások. A felújítás költsége bruttó 220 millió Ft, melyre a Fővárosi Önkormányzatnak nincs anyagi forrása, de az opciós tétellel lehet élni, ezért a Józsefvárosi Önkormányzatának kell finanszíroznia a felújítást.  A Somogyi Béla utca a Blaha Lujza tér és a Gutenberg tér között újulhat meg a felújítás eredményeképp. A végleges tervet a Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottságnak a kivitelezés megkezdése előtt jóvá kell hagynia.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!