Új józsefvárosi lakásrendelet – hogyan készült és mit kell tudni róla? VIDEÓ

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Új józsefvárosi lakásrendelet – hogyan készült és mit kell tudni róla? VIDEÓ

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete új lakásrendeletet fogadott el 2021. július 22-én. Hogyan valósult meg a társadalmi egyeztetés folyamata és mik a rendelet legfontosabb elemei?

A rendelet elfogadását széles körű társadalmi egyeztetés előzte meg. Az egyeztetési folyamat két részből állt: első körben szakmai szervezetek és szakértők véleményezték a rendeletalkotást előkészítő koncepciót, ezt követően pedig személyesen és az interneten keresztül lehetett véleményezni a lakásrendelet tervezetet. A rendelet tervezetet egy tájékoztató lakossági fórum keretében is bemutattuk, ahol lehetőség volt a lakásrendelet tervezettel és a lakásgazdálkodás megújításával kapcsolatban kérdéseket feltenni.

Az új lakásrendelet hozzájárul a Józsefvárosra jellemző társadalmi sokszínűség fenntartásához, az egyes kerületrészek közötti társadalmi szakadék csökkentéséhez. Legfontosabb célja az önkormányzati bérlakáshoz jutás feltételeinek javítása, és hogy szabályozottabb, áttekinthetőbb legyen a bérlakás gazdálkodást.  Az új rendelet csökkenti a bérlők kiszolgáltatottságát, megakadályozza a kezelhetetlen méretű hátralékok felhalmozódását és a hajléktalanná válást. Ugyanakkor növeli a lakásállomány kihasználtságát, és javítja a sérülékeny csoportok lakáshelyzetét.

A lakásrendelethez kapcsolódó kérdéseket és válaszokat itt találja >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!