Új józsefvárosi lakásrendelet – hogyan készült és mit kell tudni róla? VIDEÓ

event_available Utolsó frissítés:

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete új lakásrendeletet fogadott el 2021. július 22-én. Hogyan valósult meg a társadalmi egyeztetés folyamata és mik a rendelet legfontosabb elemei?

A rendelet elfogadását széles körű társadalmi egyeztetés előzte meg. Az egyeztetési folyamat két részből állt: első körben szakmai szervezetek és szakértők véleményezték a rendeletalkotást előkészítő koncepciót, ezt követően pedig személyesen és az interneten keresztül lehetett véleményezni a lakásrendelet tervezetet. A rendelet tervezetet egy tájékoztató lakossági fórum keretében is bemutattuk, ahol lehetőség volt a lakásrendelet tervezettel és a lakásgazdálkodás megújításával kapcsolatban kérdéseket feltenni.

Az új lakásrendelet hozzájárul a Józsefvárosra jellemző társadalmi sokszínűség fenntartásához, az egyes kerületrészek közötti társadalmi szakadék csökkentéséhez. Legfontosabb célja az önkormányzati bérlakáshoz jutás feltételeinek javítása, és hogy szabályozottabb, áttekinthetőbb legyen a bérlakás gazdálkodást.  Az új rendelet csökkenti a bérlők kiszolgáltatottságát, megakadályozza a kezelhetetlen méretű hátralékok felhalmozódását és a hajléktalanná válást. Ugyanakkor növeli a lakásállomány kihasználtságát, és javítja a sérülékeny csoportok lakáshelyzetét.

A lakásrendelethez kapcsolódó kérdéseket és válaszokat itt találja >>>

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!