Józsefváros költségvetése 2022

event_available Utolsó frissítés:

Elkészült Józsefváros 2022-es költségvetésének tervezete, amelyet február 24-én tárgyal a kerületi Képviselő-testület

A közérthető összefoglaló letölthető innen.

A kiadások tervezése során meghatároztunk három olyan fő prioritást, amelyek a költségvetésben kiemelt súllyal jelennek meg. Ez a három prioritás a Gyerekbarát Józsefváros koncepciója, a Józsefváros Köztereiért program, és a Józsefvárosi Ház- és Lakásprogram.

2022-ben Gyerekbarát Józsefváros programot indítunk, melynek hosszú távú pillérei a tiszta és zöld; élhető és játékos; biztonságos és megtartó; bevonó és megmozgató; és a gyarapodó és okos kerület. A fejlesztések érintik köztereinket, a gyermekek egészségének és biztonságérzetének javítását, a korai gyermekkori fejlesztést és nevelést. Zászlóshajó programunk a Befogadó Óvoda Projekt, melynek célja a kerület óvodáinak vonzóbbá tétele mindenki számára.

Idén 194 millió forintot szánunk az óvodák felújítására és beruházásokra. 127 milliót szánunk játszótereink felújítására.

A Józsefvárosi Ház- és Lakásprogram keretei között idén másfél milliárd forintot költünk az önkormányzati tulajdonú ingatlanvagyon fejlesztésére.

Az önkormányzat vezetésének politikai programjának központi eleme a többségében elhanyagolt, leromlott állapotú önkormányzati ingatlanállomány fejlesztése.

A 100%-os önkormányzati tulajdonú lakóházak felújítására 400 millió forintot irányoztunk elő (amelyet tovább növel a 2021-es előirányzat-maradvány 82 millió forintos összege). Az önkormányzati lakások felújítására 650 millió forintot tervezünk idén. Az ingatlan-állomány közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiája végrehajtása érdekében az önkormányzati bérlakások és lakóház felújítások műszaki előkészítésére és tervezésére bruttó 60 millió forintot irányoztunk elő az Önkormányzat költségvetésében.

A Józsefváros Köztereiért program keretei között Megújul a Déri Miksa utca,a Práter és a Tömő utca, felújítjuk a Somogyi Béla utcát, megújul a Horváth Mihály tér 90 millió forintért. Átalakítjuk a Losonci lakótelep köztereit és a Szeszgyár utcát, forgalomtechnikai átalakításokat tervezünk a Csarnok-Népszínház-Magdolna negyedben.

Számos közterület-fejlesztés tervezése indul el, többek között a Népszínház utca, a Dankó utca, a Krúdy utca, az Illés utca, a Bacsó Béla utca, a Harminckettesek tere és az Alföldi-Népszínház utcai csomóponté is.

127 millió forintot szánunk az utcafásítási programra, és 20 millió forintot zöldfelületek kialakításának és utca fásítási program tervezésére.

Folytatódnak az FKF-fel együttműködésben a „Faltól falig” takarítási akciók 11 millió forintért. Bővül a Köztisztasági Irodánk 5 fővel 20 millió forintért.

Számos infrastrukturális fejlesztést tervezünk: 99 millió forintot költünk városüzemeltetési nagy (takarító, karbantartó) gépek vásárlására. 63 millió forintot fordítunk új közterületi illemhelyekre, 5 millió forintot mobil WC-k üzemeltetésére. további 10 millió forintot 80 új kukákra.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!