Józsefváros költségvetése 2022

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefváros költségvetése 2022

Elkészült Józsefváros 2022-es költségvetésének tervezete, amelyet február 24-én tárgyal a kerületi Képviselő-testület

A közérthető összefoglaló letölthető innen.

A kiadások tervezése során meghatároztunk három olyan fő prioritást, amelyek a költségvetésben kiemelt súllyal jelennek meg. Ez a három prioritás a Gyerekbarát Józsefváros koncepciója, a Józsefváros Köztereiért program, és a Józsefvárosi Ház- és Lakásprogram.

2022-ben Gyerekbarát Józsefváros programot indítunk, melynek hosszú távú pillérei a tiszta és zöld; élhető és játékos; biztonságos és megtartó; bevonó és megmozgató; és a gyarapodó és okos kerület. A fejlesztések érintik köztereinket, a gyermekek egészségének és biztonságérzetének javítását, a korai gyermekkori fejlesztést és nevelést. Zászlóshajó programunk a Befogadó Óvoda Projekt, melynek célja a kerület óvodáinak vonzóbbá tétele mindenki számára.

Idén 194 millió forintot szánunk az óvodák felújítására és beruházásokra. 127 milliót szánunk játszótereink felújítására.

A Józsefvárosi Ház- és Lakásprogram keretei között idén másfél milliárd forintot költünk az önkormányzati tulajdonú ingatlanvagyon fejlesztésére.

Az önkormányzat vezetésének politikai programjának központi eleme a többségében elhanyagolt, leromlott állapotú önkormányzati ingatlanállomány fejlesztése.

A 100%-os önkormányzati tulajdonú lakóházak felújítására 400 millió forintot irányoztunk elő (amelyet tovább növel a 2021-es előirányzat-maradvány 82 millió forintos összege). Az önkormányzati lakások felújítására 650 millió forintot tervezünk idén. Az ingatlan-állomány közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiája végrehajtása érdekében az önkormányzati bérlakások és lakóház felújítások műszaki előkészítésére és tervezésére bruttó 60 millió forintot irányoztunk elő az Önkormányzat költségvetésében.

A Józsefváros Köztereiért program keretei között Megújul a Déri Miksa utca,a Práter és a Tömő utca, felújítjuk a Somogyi Béla utcát, megújul a Horváth Mihály tér 90 millió forintért. Átalakítjuk a Losonci lakótelep köztereit és a Szeszgyár utcát, forgalomtechnikai átalakításokat tervezünk a Csarnok-Népszínház-Magdolna negyedben.

Számos közterület-fejlesztés tervezése indul el, többek között a Népszínház utca, a Dankó utca, a Krúdy utca, az Illés utca, a Bacsó Béla utca, a Harminckettesek tere és az Alföldi-Népszínház utcai csomóponté is.

127 millió forintot szánunk az utcafásítási programra, és 20 millió forintot zöldfelületek kialakításának és utca fásítási program tervezésére.

Folytatódnak az FKF-fel együttműködésben a „Faltól falig” takarítási akciók 11 millió forintért. Bővül a Köztisztasági Irodánk 5 fővel 20 millió forintért.

Számos infrastrukturális fejlesztést tervezünk: 99 millió forintot költünk városüzemeltetési nagy (takarító, karbantartó) gépek vásárlására. 63 millió forintot fordítunk új közterületi illemhelyekre, 5 millió forintot mobil WC-k üzemeltetésére. további 10 millió forintot 80 új kukákra.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!