Folyamatosak a fejlesztések a kerületben

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Folyamatosak a fejlesztések a kerületben

A támogatás teljes összege beépül a kerület költségvetésébe

Havasi Gábor, a főváros egészségügyi tanácsnoka; Pikó András polgármester és Szili-Darók Ildikó egészségügyért felelős alpolgármester együtt látogattak el az Auróra utcai Szent Kozma Józsefvárosi Egészségügyi Központba, melynek főigazgatója, dr. Koroknai András házigazdaként mutatta be a JEK-ben az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló folyamatos fejlesztéseket.

A számos új eszköz között található nőgyógyászati, radiológiai és kardiológiai ultrahang; panoráma és tüdőszűrő röntgen. Több lézerterápiás és fizioterápiás készülék érkezett az Auróra utcába, ahogyan új terheléses EKG is. Bővül ezeken felül a JEK kínálata térd-csípő mozgató géppel, testösszetétel analizárorral, vizeletvizsgáló labor automatával, endoszkóp toronnyal, illetve lökéshullám-terápiás géppel, és 24 órás vérnyomás-vizsgálatra alkalmas ABPM-eszközzel is.

Az Egészséges Budapest II. Program keretében 462 millió forint támogatáshoz jutott a Józsefvárosi Önkormányzat, ennek teljes összege beépült a 2022.es költségvetésbe.

Az Egészséges Budapest III. Program keretében kapott 50 millió forint támogatás a Szent Kozma Egészségügyi Központ új épületszárny építéshez kapcsolódó területrendezési és terveztetését fedezi.

Fotók: Huszár Boglárka, Józsefváros Újság

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!