Folyamatosak a fejlesztések a kerületben

event_available Utolsó frissítés:

A támogatás teljes összege beépül a kerület költségvetésébe

Havasi Gábor, a főváros egészségügyi tanácsnoka; Pikó András polgármester és Szili-Darók Ildikó egészségügyért felelős alpolgármester együtt látogattak el az Auróra utcai Szent Kozma Józsefvárosi Egészségügyi Központba, melynek főigazgatója, dr. Koroknai András házigazdaként mutatta be a JEK-ben az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló folyamatos fejlesztéseket.

A számos új eszköz között található nőgyógyászati, radiológiai és kardiológiai ultrahang; panoráma és tüdőszűrő röntgen. Több lézerterápiás és fizioterápiás készülék érkezett az Auróra utcába, ahogyan új terheléses EKG is. Bővül ezeken felül a JEK kínálata térd-csípő mozgató géppel, testösszetétel analizárorral, vizeletvizsgáló labor automatával, endoszkóp toronnyal, illetve lökéshullám-terápiás géppel, és 24 órás vérnyomás-vizsgálatra alkalmas ABPM-eszközzel is.

Az Egészséges Budapest II. Program keretében 462 millió forint támogatáshoz jutott a Józsefvárosi Önkormányzat, ennek teljes összege beépült a 2022.es költségvetésbe.

Az Egészséges Budapest III. Program keretében kapott 50 millió forint támogatás a Szent Kozma Egészségügyi Központ új épületszárny építéshez kapcsolódó területrendezési és terveztetését fedezi.

Fotók: Huszár Boglárka, Józsefváros Újság

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!