Gyerekbarát Józsefváros

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Gyerekbarát Józsefváros

A költségvetés három fő prioritásának egyike a Gyerekbarát Józsefváros program

2022-ben Gyerekbarát Józsefváros programot indítunk, melynek hosszú távú pillérei a tiszta és zöld; élhető és játékos; biztonságos és megtartó; bevonó és megmozgató; és a gyarapodó és okos kerület. A fejlesztések érintik köztereinket, a gyermekek egészségének és biztonságérzetének javítását, a korai gyermekkori fejlesztést és nevelést. Zászlóshajó programunk a Befogadó Óvodák Projekt, melynek célja a kerület óvodáinak vonzóbbá tétele mindenki számára. Ehhez kapcsolódva több feladatot is vállaltunk:

• Ovis angol nyelvi foglalkozásra 9 millió forint, német nyelvi pótlékra további 2 millió forint

• Oviúszásra 15 millió forint

• Kirándulásokra, belépőkre, programok-ra 3 millió forint

• Gyerekek színházjegy-támogatására 2,5 millió forint

• Füvészkerti kirándulásokra bölcsődéseknek és óvodásoknak 1,5 millió forint

• Délutáni szakkörökrre további 1,5 millió forint

Idén 194 millió forintot szánunk az óvodák felújítására és beruházásokra. Megújul a Gyerekvirág és a Várunk Rád tagóvoda, kisebb felújítások várhatók a Tündérkert, Virágkoszorú, Százszorszép és Napraforgó tagóvodákban; további két ovi-foci pálya pályázatának önrészét is biztosítjuk. A bölcsődék fejlesztésére – beruházásokra és felújításokra idén 53 millió forintot költünk.

A kötelező feladatokon felül több száz milliót költünk önként vállalt feladatként a kerületi óvodákra:  óvodapszichológust és fejlesztőpedagógust alkalmazunk, 40 ezer forintos kerületi bérpótlékot, német és angol nyelvi pótlékot vezettünk be.

127 milliót szánunk játszótereink felújítására.

Idén is lesz balatoni nyári tábor, erre 15 millió forintot biztosítunk a költségvetésben. Kerületi civil szervezetek részére 10 millió forintos pályázati keretet biztosítunk gyermekprogramokra.

6/2022.
(II.24.)
Önkormányzati rendelet
A 2022. évi költségvetésről
Hatályos

Hatály kezdete: 2023. február 24.

Utolsó frissítés: 2023. március 2.

rendelet 6 MBPDF dokumentum
rendelet melléklet 2 MBPDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!