Gyümölcs-zöldség program a Józsefvárosi Óvodákban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Gyümölcs-zöldség program a Józsefvárosi Óvodákban

Az Önkormányzat saját forrásból támogatja, hogy a kerületi ovikba járó gyerekek a kötelező mennyiségen túl is minden nap elegendő gyümölcshöz és zöldséghez jussanak.

A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett amellett, hogy gyerekbarát kerületet alakítson ki, ahol a legkisebbek egészsége, biztonsága, nevelése, oktatása kiemelt prioritás. Ezért döntött a márciusi képviselő-testület úgy, hogy mostantól az Önkormányzat saját forrásból támogatja, hogy a kerületi ovikba járó gyerekek a kötelező mennyiségen túl is minden nap elegendő gyümölcshöz és zöldséghez jussanak.

A cél, hogy a gyerekek a közétkeztetésben eljuttatott adagokon túl is friss gyümölcshöz, zöldséghez jussanak. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása szerint a gyerekeknek napi 4 adag gyümölcsöt-zöldséget kellene fogyasztaniuk, amelyből legalább egynek frissnek kellene lennie. A gyerekek a napi háromszori étkezéssel a napi táplálékszükségletük háromnegyedét az óvodákban kapják meg. A napi gyümölcs-zöldségfogyasztás támogatása olyan cél, ami a gyermekek egészségét segíti.

A Józsefvárosi Óvodák intézményvezetője felmérte a gyerekek zöldség-gyümölcs igényét.

Az óvodások jelenleg is kapnak gyümölcsöt és zöldséget a közétkeztetés keretében. Ám a napi friss gyümölcs-zöldség mennyiségét az EMMI rendelet nem írja elő, ezért egészítjük ki a gyermekek élelmezését ezekkel.

Önkormányzatunk törekedni fog arra, hogy a gyermekek részére biztosítani kívánt gyümölcs-zöldség legalább egy része ökológiai gazdálkodásból és őstermelőktől származzon.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!