Gyümölcs-zöldség program a Józsefvárosi Óvodákban

event_available Utolsó frissítés:

Az Önkormányzat saját forrásból támogatja, hogy a kerületi ovikba járó gyerekek a kötelező mennyiségen túl is minden nap elegendő gyümölcshöz és zöldséghez jussanak.

A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett amellett, hogy gyerekbarát kerületet alakítson ki, ahol a legkisebbek egészsége, biztonsága, nevelése, oktatása kiemelt prioritás. Ezért döntött a márciusi képviselő-testület úgy, hogy mostantól az Önkormányzat saját forrásból támogatja, hogy a kerületi ovikba járó gyerekek a kötelező mennyiségen túl is minden nap elegendő gyümölcshöz és zöldséghez jussanak.

A cél, hogy a gyerekek a közétkeztetésben eljuttatott adagokon túl is friss gyümölcshöz, zöldséghez jussanak. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása szerint a gyerekeknek napi 4 adag gyümölcsöt-zöldséget kellene fogyasztaniuk, amelyből legalább egynek frissnek kellene lennie. A gyerekek a napi háromszori étkezéssel a napi táplálékszükségletük háromnegyedét az óvodákban kapják meg. A napi gyümölcs-zöldségfogyasztás támogatása olyan cél, ami a gyermekek egészségét segíti.

A Józsefvárosi Óvodák intézményvezetője felmérte a gyerekek zöldség-gyümölcs igényét.

Az óvodások jelenleg is kapnak gyümölcsöt és zöldséget a közétkeztetés keretében. Ám a napi friss gyümölcs-zöldség mennyiségét az EMMI rendelet nem írja elő, ezért egészítjük ki a gyermekek élelmezését ezekkel.

Önkormányzatunk törekedni fog arra, hogy a gyermekek részére biztosítani kívánt gyümölcs-zöldség legalább egy része ökológiai gazdálkodásból és őstermelőktől származzon.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!