Józsefváros költségvetése: köztérfejlesztés

event_available Utolsó frissítés:

A költségvetés három fő prioritásának egyike a Józsefváros köztereiért program

A Józsefváros Köztereiért program keretei között Megújul a Déri Miksa utca,a Práter- Tömő utca, felújítjuk a Somogyi Béla utcát, megújul a Horváth Mihály tér 90 millió forintért. Átalakítjuk a Losonci lakótelep köztereit és a Szeszgyár utcát, forgalomtechnikai átalakításokat tervezünk a Csarnok-Népszínház-Magdolna negyedben.

Számos közterület-fejlesztés tervezése indul el, többek között a Népszínház utca, a Dankó utca, a Krúdy utca, az Illés utca, a Bacsó Béla utca, a Harminckettesek tere és az Alföldi-Népszínház utcai csomóponté is.

  • 528 millió forintért újul meg a Déri Miksa utca
  • 992 millió forintért újul meg a Práter- Tömő utca
  • Felújítjuk a Somogyi Béla utcát 220 millió forintért
  • Megújul a Horváth Mihály tér 90 millió forintért
  • A Losonci lakótelep közterei átalakítására összesen 20 millió forintot tervezünk
  • A Szeszgyár utca átalakítása 26 millió forintot költünk
  • A Csarnok-Népszínház-Magdolna negyed forgalomtechnikai tervezésére és kivitelezésére 55 millió forintot biztosítunk idén.
  • Számos közterület-fejlesztés tervezése indul el:

– Népszínház utca felújítása

– Dankó utca felújításának tervezése,

– Krúdy utcai útfelújítás tervezése,

– Illés utca átalakításának tervezése,

– Bacsó Béla utca átalakításának tervezése,

– Harminckettesek tere átalakításának tervezése,

– Alföldi-Népszínház u. csomópont átalakításának tervezése

  • Az idei évben 127 millió forintot szánunk az utcafásítási programra, és 20 millió forintot zöldfelületek kialakításának és utca fásítási program tervezésére.

TISZTÁBB KÖZTEREK

Folytatódnak az FKF-fel együttműködésben a „Faltól falig” takarítási akciók 11 millió forintért. Bővül a Köztisztasági Irodánk 5 fővel 20 millió forintért.

Számos infrastrukturális fejlesztést tervezünk: 2 új, városüzemeltetési feladatot ellátó elektromos haszongépjárművet vásárolunk, melyek közül az egyik a terek-parkok-kertek gondozásában, a másik a köztisztasági feladatokban vesz részt – erre 38 millió forintot költünk.

További egy új takarítógépet veszünk 35 millió forintért Ft, 1 új térkőtisztítógépet 2 millió forintért. Vásárlunk egy új, árokásó traktort 13 millió forintért.

63 millió forintot fordítunk új közterületi illemhelyekre, 5 millió forintot mobil WC-k üzemeltetésére. további 10 millió forintot 80 új kukára.

6/2022.
(II.05.)
A 2022. évi költségvetésről

Kihirdetve: 2022. február 5.

rendelet
event_available2022. június 27.
2 MB PDF dokumentum

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!